Snickerskake

Snickerskake

Lær hvordan du lager en smakfull snickers cake med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sjokolade- og peanøttelskere. Enkel å lage og fantastisk god!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 10 unser halv-søt sjokolade, finhakket
  • 1 1/4 kopper (2 1/2 staver) smør, romtemperert
  • 1 1/2 kopper sukker
  • 8 store egg, separert, romtempererte
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 1 1/4 kopper ristede usaltede peanøtter, grovhakket (ca. 6 unser)
  • 1 kopp kake-mel
  • En klype krem av tartar
  • 5 eggeplommer
  • 1 1/2 kopper pluss 1 1/2 spiseskje sukker
  • 1 1/2 kopper vann
  • 10 unser halv-søt sjokolade, finhakket
  • 2 1/4 kopper (4 1/2 staver) usaltet smør, kuttet i spiseskje-store biter, romtemperert
  • 10 Snickers-barer à 1 unser, hakket i små biter

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kake: Forvarm ovnen til 175°C. Smør tre kakeformer med diameter på 20 cm og sider som er 4 cm høye. Legg bakepapir i bunnen. Smelt sjokolade i toppen av et dobbelkoker over småkokeende vann; rør til det er glatt. Ta av varmen og la det avkjøle til nesten lunken. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er lyst og luftig. Tilsett gradvis 2 1/2 dl sukker, og pisk til det er jevnt. Pisk inn eggeplommer, én om gangen. Bland inn vanilje. Rør inn sjokolade, deretter peanøtter. Sikt mel over røren og vend forsiktig inn. (Røren vil bli veldig tykk.) Bruk rene, tørre visper og pisk eggehviter med krem av tartar i en annen stor bolle til myke topper. Tilsett gradvis resten av sukkeret (0,6 dl) og pisk til stive topper, men ikke tørr. Vend inn halvparten av eggehvitene i røren for å lette den, og vend forsiktig inn resten. Fordel røren i de forberedte formene. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og toppene er sprø, ca. 25–30 minutter. La kakene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Bruk en liten skarp kniv og løsne kantene ved å gå rundt formene om nødvendig. Vend kakene ut på risten. Fjern bakepapiret. La de avkjøle til romtemperatur. (Kakene kan lages to dager i forveien. Pakk dem godt inn og oppbevar i kjøleskap.)
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør tre kakeformer med diameter på 20 cm og sider som er 4 cm høye. Legg bakepapir i bunnen. Smelt sjokolade i toppen av et dobbelkoker over småkokeende vann; rør til det er glatt. Ta av varmen og la det avkjøle til nesten lunken.
  3. 3Bruk en elektrisk mikser og pisk smør i en stor bolle til det er lyst og luftigt. Tilsett gradvis 2 1/2 dl sukker, og pisk til det er jevnt. Pisk inn eggeplommer, én om gangen. Bland inn vanilje. Rør inn sjokolade, deretter peanøtter. Sikt mel over røren og vend forsiktig inn. (Røren vil bli veldig tykk.)
  4. 4Bruk rene, tørre visper og pisk eggehviter med krem av tartar i en annen stor bolle til myke topper. Tilsett gradvis resten av sukkeret (0,6 dl) og pisk til stive topper, men ikke tørr. Vend inn halvparten av eggehvitene i røren for å lette den, og vend forsiktig inn resten. Fordel røren i de forberedte formene. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, og toppene er sprø, ca. 25–30 minutter. La kakene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Bruk en liten skarp kniv og løsne kantene ved å gå rundt formene om nødvendig. Vend kakene ut på risten. Fjern bakepapiret. La de avkjøle til romtemperatur. (Kakene kan lages to dager i forveien. Pakk dem godt inn og oppbevar i kjøleskap.)
  5. 5Lag smørkrem: Bruk en elektrisk mikser og pisk eggeplommer i en bolle til de er lyse gule og en sakte, synkende bånd dannes når vispene løftes, ca. 5 minutter. I mellomtiden, rør sukker og vann i en tykk, middels stor kjele over lav varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok uten å røre til sukkersirupen når 113°C (soft-ball stage) på sukkertermometeret. Pisk den varme sirupen inn i eggeplommene i en jevn, langsom strøm. Fortsett å piske til blandingen er tykk og avkjølt, ca. 10 minutter. Smelt sjokolade i toppen av et dobbelkoker over småkokeende vann; rør til det er glatt. Ta av varmen og la det avkjøle til det fortsatt er flytende. Gradvis, pisk inn smør i eggeplommeblandingen, én spiseskje om gangen. Tilsett sjokoladen og rør for å blande. Overfør 2 kopper smørkrem til en liten bolle og rør inn hakkede Snickers-barer.
  6. 6Bruk en elektrisk mikser og pisk eggeplommer i en bolle til de er lyse gule og en sakte, synkende bånd dannes når vispene løftes, ca. 5 minutter. I mellomtiden, rør sukker og vann i en tykk, middels stor kjele over lav varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok uten å røre til sukkersirupen når 113°C (soft-ball stage) på sukkertermometeret. Pisk den varme sirupen inn i eggeplommene i en jevn, langsom strøm. Fortsett å piske til blandingen er tykk og avkjølt, ca. 10 minutter. Smelt sjokolade i toppen av et dobbelkoker over småkokeende vann; rør til det er glatt. Ta av varmen og la det avkjøle til det fortsatt er flytende. Gradvis, pisk inn smør i eggeplommeblandingen, én spiseskje om gangen. Tilsett sjokoladen og rør for å blande. Overfør 2 kopper smørkrem til en liten bolle og rør inn hakkede Snickers-barer.
  7. 7For å montere kaken: Plasser ett kakelag på et serveringsfat med oversiden ned. Fordel halvparten av Snickers-smørkremen over. Legg på det andre kakelaget. Fordel resten av Snickers-smørkremen over. Legg på det tredje kakelaget. Fyll en sprøytepose med middels stor stjernetipp med 1 kopp vanlig smørkrem. Pynt toppen og sidene av kaken med resten av smørkremen. (Kan settes sammen to dager i forveien. Dekk med kakedeksel og oppbevar i kjøleskap.) La kaken komme til romtemperatur før servering.
  8. 8Plasser ett kakelag på et serveringsfat med oversiden ned. Fordel halvparten av Snickers-smørkremen over. Legg på det andre kakelaget. Fordel resten av Snickers-smørkremen over. Legg på det tredje kakelaget. Fyll en sprøytepose med middels stor stjernetipp med 1 kopp vanlig smørkrem. Pynt toppen og sidene av kaken med resten av smørkremen. (Kan settes sammen to dager i forveien. Dekk med kakedeksel og oppbevar i kjøleskap.) La kaken komme til romtemperatur før servering.