
Sprø macadamia-nøtt-friterte iskremkuler med sjokolademacadamia-nøttsaus
oppskrift på sprø iskremboller med macadamianøtter og sjokoladesaus, perfekt som dessert for sommeren
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kvart superpremium vaniljeis, for eksempel Häagen-Dazs
- 1 ½ kopper macadamianøtter (ca. 200 gram)
- 3 store egg
- 6 kopper maisflak (ca. 200 gram)
- omtrent 5 kopper vegetabilsk olje til dypsteking
- melis til å støve over
- Tilbehør: sjokolademacadamianøttsaus
Fremgangsmåte
- 1Dekk en grunn bakeplate med bakepapir og sett den i fryseren i 5 minutter. Med en iskremkule på 1 unse (1 1/2 tommer i diameter) former du ut 12 iskremkuler og overfører dem til platen. Frys kulene, dekket, til de er veldig harde, minst 3 timer og opptil 8 timer. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Mens iskremen fryser, rister du nøtter i en bakepanne i ett lag midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og lar dem avkjøle. Finhakk nøttene og overfør dem til en grunn skål. Rull kulene i nøttene, trykk lett, til de er godt dekket. Frys kulene, dekket, til de er veldig harde, minst 1 time og opptil 8 timer. I en bolle lett pisker du egg, og i en annen bolle smuldrer du cornflakes. Dypp kulene i egget, la overflødig renne av, og rull dem i cornflakes for å dekke. Frys kulene, dekket, i minst 1 time og opptil 8 timer. Sett til side resten av egget og cornflakes, og la egget avkjøles. Gjenta dyppings- og dekkingsprosedyren med det reserverte egget og cornflakes. Frys kulene, dekket, til de er veldig harde, minst 3 timer og opptil 8 timer. I en tung kjele på 3 liter varmer du opp 5 cm olje over moderat varme til en dypfetttermometer viser 190°C (375°F). Arbeid i porsjoner på 2 eller 3, og stek kulene, snu dem, i ca. 20 sekunder, eller til de er gylne og sprø. Bruk en hullsleiv til å overføre kulene til papirhåndklær for å renne av. Sørg for at oljen kommer tilbake til 190°C (375°F) mellom porsjonene. Dryss iskremkulene med melis og server umiddelbart med saus.
- 2Dekk en grunn bakeplate med bakepapir og sett den i fryseren i 5 minutter. Med en iskremkule på 1 unse (1 1/2 tommer i diameter) former du ut 12 iskremkuler og overfører dem til platen. Frys kulene, dekket, til de er veldig harde, minst 3 timer og opptil 8 timer.
- 3Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 4Mens iskremen fryser, rister du nøtter i en bakepanne i ett lag midt i ovnen til de er gylne, ca. 10 minutter, og lar dem avkjøle. Finhakk nøttene og overfør dem til en grunn skål.
- 5Rull kulene i nøttene, trykk lett, til de er godt dekket. Frys kulene, dekket, til de er veldig harde, minst 1 time og opptil 8 timer.
- 6I en bolle lett pisker du egg, og i en annen bolle smuldrer du cornflakes. Dypp kulene i egget, la overflødig renne av, og rull dem i cornflakes for å dekke. Frys kulene, dekket, i minst 1 time og opptil 8 timer. Sett til side resten av egget og cornflakes, og la egget avkjøles.
- 7Gjenta dyppings- og dekkingsprosedyren med det reserverte egget og cornflakes. Frys kulene, dekket, til de er veldig harde, minst 3 timer og opptil 8 timer.
- 8I en tung kjele på 3 liter varmer du opp 5 cm olje over moderat varme til en dypfetttermometer viser 190°C (375°F). Arbeid i porsjoner på 2 eller 3, og stek kulene, snu dem, i ca. 20 sekunder, eller til de er gylne og sprø. Bruk en hullsleiv til å overføre kulene til papirhåndklær for å renne av. Sørg for at oljen kommer tilbake til 190°C (375°F) mellom porsjonene.
- 9Dryss iskremkulene med melis og server umiddelbart med saus.