Raspet søtpotet- og gulrotfritters (Ukoy)

Raspet søtpotet- og gulrotfritters (Ukoy)

oppskrift på deilige shredded sweet potato og carrot fritters, også kjent som ukoy. perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 thai chili, tynne skiver
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer hakket rødløk
  • 1/4 kopp sukkercaneeddik eller destillert hvit eddik
  • Kosher-salt
  • 1 middels søtpotet, skrelt
  • 4 mellomstore gulrøtter, skrelte
  • Kosher-salt
  • 8 kopper (eller mer) vegetabilsk olje
  • 3/4 kopp (eller mer) club soda
  • 1 teskje fiskesaus
  • 1 1/4 kopper maisstivelse
  • 113 gram små eller mellomstore reker, skrelte og rensede
  • 1 kopp korianderblader med tynne stilker
  • En dypfriteringstermometer

Fremgangsmåte

  1. 1Chilevineddik: Bland chiles, hvitløk, løk og eddik i en liten bolle; krydre med salt.
  2. 2Bland chiles, hvitløk, løk og eddik i en liten bolle; krydre med salt.
  3. 3Fritters: Skjær søtpoteter og gulrøtter i tynne skiver på ca. 3 x 1/4 tommer (bruk en mandolin hvis du har), og skjær deretter i lengderetningen til matchsticks. Legg dem i en middels stor bolle og vend inn noen klyper salt. La stå til de er litt mykere, ca. 30 minutter. Skyll av saltet og tørk godt. Hell olje i en stor, tykk gryte til en dybde på minst 5 cm, men med minst 10 cm klaring, siden oljen vil boble kraftig når du legger i fritters. Monter et termometer på gryten; varm opp oljen over middels høy varme til termometeret viser 165–170°C.
  4. 4I mellomtiden blander du club soda og fiskesaus i et målebeger. Tilsett maisstivelse og vis til en jevn røre.
  5. 5Ha halvparten av søtpotet- og gulrotblandingen, reker og koriander i en middels stor bolle og vend godt sammen. Hell i halvparten av maisstivelsesblandingen og vend forsiktig slik at det dekker jevnt (blandingen skal feste seg til rekene og grønnsakene i et lett, jevnt lag).
  6. 6Bruk en hullsleiv, og forsiktig senk halvparten av den dekkede grønnsaks- og rekeblandingen ned i oljen. Når boblingen avtar, vil blandingen spre seg utover overflaten av oljen. Bruk en hullsleiv eller en ren hullsleiv til å samle grønnsakene og rekene ved å samle dem mot sidene av gryten til de danner en stor klump som henger sammen og kan snus som én enhet. Stek, snu av og til, og øk varmen etter behov for å holde oljetemperaturen mellom 165 og 170°C, til fritteren er gyllenbrun og sprø rundt kantene, ca. 4 minutter.
  7. 7Overfør til en avkjølingsrist plassert på et stekebrett med kant. Gjenta prosessen med resten av den dekkede blandingen, og tilsett en skvett club soda om nødvendig for å løsne røren (den skal se ut som en blank glasur), for å lage en ny fritter.
  8. 8Gjenta hele prosessen med resten av søtpotet- og gulrotblandingen, koriander, reker og maisstivelsesrøre for å lage to til.
  9. 9Krydre fritterne lett med salt. Server med chilivineddik ved siden av for dipping.
  10. 10Forberedelse: Chilivineddik kan lages tre dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Grønnsakene kan saltes, renne av og tørkes godt én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.