
Festpølse-pizzaruller
Lær hvordan du lager deilige party sausage pizza rolls. Perfekt som snacks eller til fest, med enkel fremgangsmåte og gode smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til pensling
- 1/2 liten løk, hakket
- 1 teskje tørket oregano
- Kosher-salt
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- Én 425 grams boks med tomatpuré
- 12 store basilikumblader
- En klype rød pepperflak
- Nykvernet svart pepper
- 340 gram italiensk pølse, skåret i 1/4-tommers skiver
- 2 spiseskjeer revet Parmesan
- 450 gram frossen pizzadeig, tint og romtemperert
- 2 kopper revet italiensk ostemiks
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg et stekebrett med høye kanter med bakepapir.
- 2Varm 1 spiseskje olivenolje i en middels stor kjele over middels varme. Tilsett løk og 1/2 teskje oregano, krydre med 1 teskje salt og kok, rør av og til, til løken er myk, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk og kok til det dufter, ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré, 1/4 kopp vann, 5 knuste basilikablad og rød pepperflak. La det småkoke til det er litt tykkere, ca. 4 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 3I mellomtiden varmer du opp den resterende spiseskjeen olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Legg i pølseskivene og brun dem på begge sider, ca. 4 minutter. Overfør til en tallerken med papirhåndkle. Bland parmesan med den resterende 1/2 teskje oregano i en liten bolle.
- 4Del pizzadeigen i 8 deler. Flat dem ut til 4-tommers kvadrater enten ved å strekke dem med hendene eller bruke en kjevle. Skje 1 spiseskje med saus på hver kvadrat og fordel den jevnt. Topp med 1/4 kopp av den italienske osteblandingen, en åttendedel av pølsen og ett basilikablad. Rull deigen rundt fyllet og klyp igjen kantene og endene for å forsegle. Legg dem med skjøten ned på det forberedte stekebrettet. Gjenta med resten av deigen og ingrediensene.
- 5Pensle bollene med olivenolje og dryss over parmesan- og oregano-blandingen. Lag to snitt på toppen. Stek til de er gylne og boblende, ca. 20–25 minutter. Server varme med resten av sausen på siden til dipping.