Solskinnsfrøpesto
Lær hvordan du lager solsikkefrøpesto med en enkel oppskrift. Perfekt som pålegg, dip eller tilbehør. Rask og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp rå, skrelte solsikkefrø
- 2. 1 liten hvitløksfedd
- 3. 2 kopper (pakket) arugula-blader
- 4. 1 kopp (pakket) fersk basilikum
- 5. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 6. 2 teskjeer honning
- 7. 1 teskje finrevet sitronskall
- 8. 1 spiseskje fersk sitronjuice
- 9. Koshersalt
Fremgangsmåte
- 11. Skyll solsikkefrøene, legg dem i en liten bolle eller krukke, og tilsett kaldt vann slik at vannet dekker frøene med ca. 2,5 cm. Dekk til og la dem bløtlegge over natten ved romtemperatur. Sil av vannet og skyll frøene. Kjør solsikkefrø, hvitløk, ruccola, basilikum, olje, honning og sitronzest og -saft til en jevn puré. Smak til med salt. Tynn ut pestoen med vann hvis den er for tykk.
- 22. Skyll solsikkefrøene, legg dem i en liten bolle eller krukke, og tilsett kaldt vann slik at vannet dekker frøene med ca. 2,5 cm. Dekk til og la dem bløtlegge over natten ved romtemperatur. Sil av vannet og skyll frøene.
- 33. Kjør solsikkefrø, hvitløk, ruccola, basilikum, olje, honning og sitronzest og -saft til en jevn puré. Smak til med salt. Tynn ut pestoen med vann hvis den er for tykk.