Ostepuffer

Ostepuffer

Lær hvordan du lager cheese puffs hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller forrett, med sprø tekstur og ostesmak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp melk
  • 2. 1/4 pund (1 stang) usaltet smør
  • 3. 1 teskje kosher-salt
  • 4. 1/8 teskje nykvernet svart pepper
  • 5. En klype muskatnøtt
  • 6. 1 kopp hvetemel
  • 7. 4 ekstra store egg
  • 8. 1/2 kopp revet Gruyère, pluss litt til pynt
  • 9. 1/4 kopp ferskrevet Parmesan
  • 10. 1 egg pisket med 1 teskje vann, til eggepensling

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg to bakeplater med bakepapir.
  2. 22. I en kjele, varm opp melk, smør, salt, pepper og muskatnøtt over middels varme til det begynner å koke. Tilsett melet på en gang og rør kraftig med en tresleiv til deigen samler seg. Kok under konstant omrøring på lav varme i 2 minutter. Melet vil begynne å dekke bunnen av kjelen. Hell den varme deigen over i en bolle med en food processor utstyrt med stålblad. Tilsett umiddelbart egg, Gruyère og Parmesan, og kjør til eggene er godt innarbeidet og deigen er glatt og tykk.
  3. 33. Ha deigen i en sprøytepose med stor rund tipp. Sprøyt ut deigen i kuler ca. 3 cm brede og 2 cm høye på bakeplatene. Med en fuktet finger, trykk lett ned på toppen av hver bolle. (Du kan også bruke to skjeer til å forme deigen og forme puffene med fuktige fingre.) Pensle toppen av hver puff lett med eggvask og dryss over en liten klype Gruyère. Stek i 15 minutter, eller til de er gyldne og sprø på utsiden, men fortsatt myke inni.