Ostepuffer
Lær hvordan du lager cheese puffs hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller forrett, med sprø tekstur og ostesmak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp melk
- 2. 1/4 pund (1 stang) usaltet smør
- 3. 1 teskje kosher-salt
- 4. 1/8 teskje nykvernet svart pepper
- 5. En klype muskatnøtt
- 6. 1 kopp hvetemel
- 7. 4 ekstra store egg
- 8. 1/2 kopp revet Gruyère, pluss litt til pynt
- 9. 1/4 kopp ferskrevet Parmesan
- 10. 1 egg pisket med 1 teskje vann, til eggepensling
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg to bakeplater med bakepapir.
- 22. I en kjele, varm opp melk, smør, salt, pepper og muskatnøtt over middels varme til det begynner å koke. Tilsett melet på en gang og rør kraftig med en tresleiv til deigen samler seg. Kok under konstant omrøring på lav varme i 2 minutter. Melet vil begynne å dekke bunnen av kjelen. Hell den varme deigen over i en bolle med en food processor utstyrt med stålblad. Tilsett umiddelbart egg, Gruyère og Parmesan, og kjør til eggene er godt innarbeidet og deigen er glatt og tykk.
- 33. Ha deigen i en sprøytepose med stor rund tipp. Sprøyt ut deigen i kuler ca. 3 cm brede og 2 cm høye på bakeplatene. Med en fuktet finger, trykk lett ned på toppen av hver bolle. (Du kan også bruke to skjeer til å forme deigen og forme puffene med fuktige fingre.) Pensle toppen av hver puff lett med eggvask og dryss over en liten klype Gruyère. Stek i 15 minutter, eller til de er gyldne og sprø på utsiden, men fortsatt myke inni.