Røde vin-karamell- epler

Røde vin-karamell- epler

oppskrift på karamelliserte epler med rødvin – en elegant og smakfull dessert perfekt for høstsesongen. enkel å lage og imponerende å servere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 8 små McIntosh- epler, kjernet, vasket godt og tørket
  • 1 1/2 kopper rødvin
  • 2 kopper sukker
  • 1/2 kopp vann
  • 6 spiseskjeer kremfløte
  • Utstyr: 8 trepinner til iskrem, en sukkertemperaturmåler

Fremgangsmåte

  1. 1Sett en trepinne halvveis inn i hver eple ved stilkenden. Legg et brett med bakepapir og smør lett inn papiret. Kok opp vin i en liten kjele over middels varme til det er redusert til 1/2 kopp, ca. 8 til 10 minutter. Ta kjelen av varmen. Kok opp sukker og vann i en tykk gryte på 2 1/2 til 3 liter over middels varme, mens du rører til sukkeret er oppløst, og skyv deretter eventuelle sukkerkrystaller bort fra sidene av gryten med en kakesbrush dyppet i kaldt vann. La det koke uten å røre, og sving gryten av og til slik at karamellen får jevn farge, til den er mørk ravfarget. Tilsett den reduserte vinen (blandturen vil boble opp og dampe) og sving gryten. Tilsett fløte og la det småkoke under omrøring til det er godt blandet, og fortsett deretter å småkoke til termometeret viser 113°C (238°F). Ta av varmen og avkjøl til 93°C (200°F). Hold eplene i pinnen, dypp dem i karamellen og sving for å dekke, la overflødig dryppe av, og hold deretter eplene opp (med pinnen ned) i ca. 15 sekunder for å la mer karamell sette seg på eplene. Legg karamell-eppler med pinnen opp på smurt bakepapir og la stå til karamellen stivner, ca. 30 minutter.
  2. 2Sett en trepinne halvveis inn i hver eple ved stilkenden. Legg et brett med bakepapir og smør lett inn papiret.
  3. 3Kok opp vin i en liten kjele over middels varme til det er redusert til 1/2 kopp, ca. 8 til 10 minutter. Ta kjelen av varmen.
  4. 4Kok opp sukker og vann i en tykk gryte på 2 1/2 til 3 liter over middels varme, mens du rører til sukkeret er oppløst, og skyv deretter eventuelle sukkerkrystaller bort fra sidene av gryten med en kakesbrush dyppet i kaldt vann. La det koke uten å røre, og sving gryten av og til slik at karamellen får jevn farge, til den er mørk ravfarget. Tilsett den reduserte vinen (blandturen vil boble opp og dampe) og sving gryten. Tilsett fløte og la det småkoke under omrøring til det er godt blandet, og fortsett deretter å småkoke til termometeret viser 113°C (238°F). Ta av varmen og avkjøl til 93°C (200°F).
  5. 5Hold eplene i pinnen, dypp dem i karamellen og sving for å dekke, la overflødig dryppe av, og hold deretter eplene opp (med pinnen ned) i ca. 15 sekunder for å la mer karamell sette seg på eplene. Legg karamell-eppler med pinnen opp på smurt bakepapir og la stå til karamellen stivner, ca. 30 minutter.