Hello Fresh Mobile Banner
Pistasjmyntene

Pistasjmyntene

oppskrift på pistachio coins, sprø og smakfulle småkaker med pistasjnøtter, perfekte til kaffe eller som søtt smågodt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • Bakepapir til å legge på bakeplater
  • 1 stort egg
  • 1/4 teskje mandelessens
  • 1/4 teskje ren sitronessens
  • 2 kopper hvetemel
  • 1/3 kopp skrelte, naturlige pistasjnøtter (ca. 45 gram)
  • 3/4 kopp sukker
  • 1/8 teskje salt
  • 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
  • 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 gram finhakket hvit sjokolade, for eksempel Lindt
  • 6 spiseskjeer skrelte, naturlige pistasjnøtter (ca. 55 gram)
  • 1/4 kopp tørkede tranebær

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C og dekk to store bakeplater med bakepapir.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C og dekk to store bakeplater med bakepapir.
  3. 3Lag deigen: I en liten bolle visp sammen egg og ekstrakter. I en food processor puls sammen mel, pistasj, sukker og salt til det er godt blandet (ikke finhakk nøttene). Tilsett smør i biter og puls bare til blandingen ligner grovt mel. Tilsett eggeblandingen med motoren i gang og puls bare til deigen former seg til en ball. Vend deigen ut på en arbeidsflate og trykk den sammen med helen av hånden til den er glatt og sammenhengende.
  4. 4Lag deigen: I en liten bolle visp sammen egg og ekstrakter. I en food processor puls sammen mel, pistasj, sukker og salt til det er godt blandet (ikke finhakk nøttene). Tilsett smør i biter og puls bare til blandingen ligner grovt mel. Tilsett eggeblandingen med motoren i gang og puls bare til deigen former seg til en ball. Vend deigen ut på en arbeidsflate og trykk den sammen med helen av hånden til den er glatt og sammenhengende.
  5. 5Form jevne teskjeer med deig til baller og legg dem med omtrent 2,5 cm mellomrom på bakeplatene. Med tommelen forsiktig lag en fordypning i midten av hver ball, trykk nesten helt ned til bunnen. Stek småkaker i batcher i den nederste tredjedelen av ovnen til bunnene er lyse gullfargede, ca. 12 minutter. Avkjøl småkakene på bakeplatene på rist i 5 minutter, og overfør dem med en slikkepott til risten for å avkjøle helt.
  6. 6Form jevne teskjeer med deig til baller og legg dem med omtrent 2,5 cm mellomrom på bakeplatene. Med tommelen forsiktig lag en fordypning i midten av hver ball, trykk nesten helt ned til bunnen.
  7. 7Stek småkaker i batcher i den nederste tredjedelen av ovnen til bunnene er lyse gullfargede, ca. 12 minutter. Avkjøl småkakene på bakeplatene på rist i 5 minutter, og overfør dem med en slikkepott til risten for å avkjøle helt.
  8. 8Lag topping: I en liten tykkbunnet kjele smelt smør og sjokolade over lav varme, rør til det er glatt, og fjern kjelen fra varmen. Hakk pistasjer og tranebær grovt (hold dem adskilt).
  9. 9I en liten tykkbunnet kjele smelt smør og sjokolade over lav varme, rør til det er glatt, og fjern kjelen fra varmen. Hakk pistasjer og tranebær grovt (hold dem adskilt).
  10. 10Arbeid med 10 småkaker om gangen, og skje 1/4 teskje sjokoladekrem i hver fordypning. Strø pistasjer og tranebær over sjokoladekremen. La sjokoladekremen stivne i 30 minutter. Småkakene oppbevares lagvis mellom ark med bakepapir i en lufttett beholder ved romtemperatur, i opptil 10 dager.
  11. 11Arbeid med 10 småkaker om gangen, og skje 1/4 teskje sjokoladekrem i hver fordypning. Strø pistasjer og tranebær over sjokoladekremen. La sjokoladekremen stivne i 30 minutter. Småkakene oppbevares lagvis mellom ark med bakepapir i en lufttett beholder ved romtemperatur, i opptil 10 dager.