
Skillet-kornbrød med gressløk
Lær hvordan du lager smakfull skillet cornbread med frisk gressløk. En enkel oppskrift som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper grovkornet maismel
- 2 spiseskjeer sukker (valgfritt)
- 1 teskje kosher-salt
- 1/2 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1 stort egg
- 1 1/2 kopper kulturmelk
- 1 spiseskje svinefett eller vegetabilsk olje
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 2 spiseskjeer finhakket gressløk
- Flakete havsalt (til servering)
- En 25 cm støpejernspanne
Fremgangsmåte
- 1Plasser en rist midt i ovnen og sett stekepannen på risten; forvarm til 230°C. I mellomtiden, visp sammen maismel, sukker (hvis du bruker det), kosher-salt, bakepulver og natron i en stor bolle. Visp egg og kulturmelk i en middels stor bolle; tilsett de tørre ingrediensene og bland godt for å blande. Forsiktig, fjern stekepannen fra ovnen, tilsett fett og surr det i pannen for å dekke. Skrap røren over i pannen (den skal syde rundt kantene når den kommer i kontakt). Stek maisbrødet til toppen er gyllenbrun og midten er fast, ca. 15–20 minutter. La det avkjøle i 15 minutter før servering. Smør over maisbrødet, topp med gressløk og strø over havsalt.