
Trefarget ingefærlagkake
Lær hvordan du lager en deilig triple-ginger lagkake. En perfekt dessert for ingefærelskere. Enkel oppskrift med trinn for trinn-instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- Smørefri vegetabilsk spray
- 3 kopper kakesmel, siktet
- 1 kopp finhakket krystallisert ingefær
- 2 teskjeer malt ingefær
- 1 teskje malt kanel
- 1 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt
- 3/4 kopp (1 1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
- 3/4 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2 store egg
- 1 kopp pluss 2 spiseskjeer kulturmelk
- 2 pakker (8 unser) kremost, romtemperert
- 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
- 3/4 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2/3 kopp melis
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp finhakket krystallisert ingefær
Fremgangsmåte
- 1For kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Spray to 20 cm runde kakeformer med 5 cm høye sider med non-stick spray. Legg bakepapir i bunnen. Bland mel, kandisert ingefær, malt ingefær, kanel, natron og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn de tørre ingrediensene vekselvis med kulturmelk i tre omganger, og skrap ned langs kantene av bollen. Pisk bare til røren er glatt. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter. La kakene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Bruk en liten kniv til å løsne kakene fra kantene på formene. Vend kakene ut på risten og la dem avkjøle helt. Fjern bakepapiret.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Spray to 20 cm runde kakeformer med 5 cm høye sider med non-stick spray. Legg bakepapir i bunnen. Bland mel, kandisert ingefær, malt ingefær, kanel, natron og salt i en middels stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk smør og sukker i en stor bolle til det er lyst og luftig. Tilsett egg ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Bland inn de tørre ingrediensene vekselvis med kulturmelk i tre omganger, og skrap ned langs kantene av bollen. Pisk bare til røren er glatt. Fordel røren jevnt i de forberedte formene.
- 3Stek kakene til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter. La kakene avkjøle i formene på rist i 10 minutter. Bruk en liten kniv til å løsne kakene fra kantene på formene. Vend kakene ut på risten og la dem avkjøle