
Grillet Fontina-, sopp- og ruccolasandwiches
Lær hvordan du lager deilige grillet fontina, sopp og ruccolasandwiches. Perfekt for en rask og smakfull lunsj eller middag. Enkelt og godt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 6 spiseskjeer olivenolje (omtrent)
- 1 teskje finhakket fersk rosmarin
- 4 veldig store portobelloburgere, uten stilk, mørke skjelett, tynne skiver av hattene
- 8 skiver landbrød på 1/2 tomme tykkelse (hver ca. 3x6 tommer)
- Dijon-sennep (valgfritt)
- 8 unser Fontina-ost, tynne skiver
- 2 bunt arugula eller 1 bunt vasket vannkresse
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 4 spiseskjeer olje i en tung, stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett rosmarin og rør i 30 sekunder. Legg i sopp. Dekk til stekepannen og kok til soppen er mør, og rør ofte, ca. 8 minutter. Krydre soppen med salt og pepper etter smak; overfør til en tallerken. Tørk ut stekepannen. Legg 4 skiver brød på arbeidsflaten; smør med sennep, hvis ønskelig. Legg ost, deretter sopp og ruccola på brødskivene, og fordel jevnt. Legg en brødskive oppå hver, og trykk lett for å komprimere. Pensle toppene lett med olje. Varm opp den reserverte stekepannen over middels varme. Legg smørbrødene med den oljete siden ned i pannen. Pensle toppene lett med olje. Dekk til og kok til bunnen er gyllen, og press av og til med en slikkepott, ca. 5 minutter. Snu smørbrødene. Dekk til og kok til bunnen er gyllen og osten er smeltet, ca. 5 minutter til. Overfør smørbrødene til tallerkener; del dem i to og server.
- 2Varm opp 4 spiseskjeer olje i en tung, stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett rosmarin og rør i 30 sekunder. Legg i sopp. Dekk til stekepannen og kok til soppen er mør, og rør ofte, ca. 8 minutter. Krydre soppen med salt og pepper etter smak; overfør til en tallerken. Tørk ut stekepannen.
- 3Legg 4 skiver brød på arbeidsflaten; smør med sennep, hvis ønskelig. Legg ost, deretter sopp og ruccola på brødskivene, og fordel jevnt. Legg en brødskive oppå hver, og trykk lett for å komprimere. Pensle toppene lett med olje.
- 4Varm opp den reserverte stekepannen over middels varme. Legg smørbrødene med den oljete siden ned i