Hello Fresh Mobile Banner
Spansk potetomelett (Tortilla de Papa Española) med romescosaus

Spansk potetomelett (Tortilla de Papa Española) med romescosaus

Lær å lage en autentisk spansk potetomelett med romesco saus. En smakfull rett perfekt for enhver anledning, enkel å tilberede og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor spansk løk, tynne skiver
  • 4 mellomstore russetpoteter, skrelt og skåret i 1/8-tommers skiver
  • 3/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 8 store egg
  • Kasjersalt
  • 1 kopp mandler, skrellet
  • 1 kopp hasselnøtter, skrellet
  • 1 skive hvitt brød
  • 5 til 6 hvitløksfedd, skrelt
  • 1 stor rød paprika, delt i to og frø fjernet
  • 2 plommetomater, delt i to
  • 1 spiseskje sherryeddik
  • 2 spiseskjeer flatbladet persille, hakket
  • 1/2 teskje røkt spansk paprika
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer ved behov
  • Kasjersalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Til tortillaen:
  2. 2I en stor stekepanne over middels høy varme, legg løk og poteter i et jevnt lag og dekk med 1/2 kopp olivenolje. Kok grønnsakene, rør forsiktig av og til, til potetene er møre, men ikke brune, ca. 7 til 9 minutter.
  3. 3Sil de kokte grønnsakene i en sil over en bolle til de er avkjølt. (Oljen som samler seg i bollen kan brukes senere i oppskriften eller til en annen forberedelse.)
  4. 4Sett en middels non-stick panne over middels høy varme og tilsett resten av olivenoljen, 1/4 kopp. I en stor bolle, visp eggene med en klype salt. Tilsett potetblandingen i pannen i et jevnt lag, og hell deretter eggene over. Kok eggene, press kantene inn mot midten etter hvert som de begynner å koke. Når egget har satt seg nok, rist forsiktig i pannen for å forhindre at det setter seg fast i bunnen. Fortsett å koke til egget er nesten helt stivnet, ca. 6 til 8 minutter. Skyv omeletten ut på et stort middagsfat og snu den opp ned i pannen for å fullføre kokingen på den andre siden, 2 til 3 minutter til.
  5. 5Skyv den ferdige omeletten over på et stort serveringsfat og la den hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver. Server varm eller romtemperert med Romesco-saus.
  6. 6I en stor stekepanne over middels høy varme, legg løk og poteter i et jevnt lag og dekk med 1/2 kopp olivenolje. Kok grønnsakene, rør forsiktig av og til, til potetene er møre, men ikke brune, ca. 7 til 9 minutter.
  7. 7Sil de kokte grønnsakene i en sil over en bolle til de er avkjølt. (Oljen som samler seg i bollen kan brukes senere i oppskriften eller til en annen forberedelse.)
  8. 8Sett en middels non-stick panne over middels høy varme og tilsett resten av olivenoljen, 1/4 kopp. I en stor bolle, visp eggene med en klype salt. Tilsett potetblandingen i pannen i et jevnt lag, og hell deretter eggene over. Kok eggene, press kantene inn mot midten etter hvert som de begynner å koke. Når egget har satt seg nok, rist forsiktig i pannen for å forhindre at det setter seg fast i bunnen. Fortsett å koke til egget er nesten helt stivnet, ca. 6 til 8 minutter. Skyv omeletten ut på et stort middagsfat og snu den opp ned i pannen for å fullføre kokingen på den andre siden, 2 til 3 minutter til.
  9. 9Skyv den ferdige omeletten over på et stort serveringsfat og la den hvile i 10 minutter før den skjæres i skiver. Server varm eller romtemperert med Romesco-saus.
  10. 10For romesco-sausen:
  11. 11Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Legg mandler, hasselnøtter, brød og hvitløk i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Rist til ingrediensene er aromatiske og lett brune, ca. 7 til 9 minutter. Sett til side for å avkjøle. Sett ovnen på grill.
  12. 12Legg paprika og tomater med snittflaten ned på et oljet stekebrett. Grill til skinnet på grønnsakene er jevnt forkullet og kjøttet er mørt, ca. 8 til 10 minutter. Overfør umiddelbart grønnsakene til en bolle, dekk med plastfolie, og la dem avkjøle nok til å håndtere. Skrell og kast skinnet fra grønnsakene, og overfør kjøttet til blenderens glass.
  13. 13Tilsett de avkjølte nøttene, brødet og hvitløken i blenderen sammen med eddik, persille, paprika, olivenolje, salt og pepper etter smak. Kjør til glatt, juster konsistensen med litt olivenolje til en hellbar saus, og server.
  14. 14Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Legg mandler, hasselnøtter, brød og hvitløk i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Rist til ingrediensene er aromatiske og lett brune, ca. 7 til 9 minutter. Sett til side for å avkjøle. Sett ovnen på grill.
  15. 15Legg paprika og tomater med snittflaten ned på et oljet stekebrett. Grill til skinnet på grønnsakene er jevnt forkullet og kjøttet er mørt, ca. 8 til 10 minutter. Overfør umiddelbart grønnsakene til en bolle, dekk med plastfolie, og la dem avkjøle nok til å håndtere. Skrell og kast skinnet fra grønnsakene, og overfør kjøttet til blenderens glass.
  16. 16Tilsett de avkjølte nøttene, brødet og hvitløken i blenderen sammen med eddik, persille, paprika, olivenolje, salt og pepper etter smak. Kjør til glatt, juster konsistensen med litt olivenolje til en hellbar saus, og server.