
Ino's pancetta-, salat- og tomatsandwich
Lær hvordan du lager en deilig pancetta, salat og tomatsandwich med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask lunsj eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1 oppskrift sitron-aioli
- 8 unser pancetta, skåret i 16 skiver på ca. 1/4 tomme tykkelse
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje til å dryppe over tomatene
- 2 eller 3 modne tomater, kjernen fjernet, skåret i skiver på ca. 1/4 tomme tykkelse
- 1/2 teskje kosher-salt
- 8 skiver hvitt eller fullkorns surdeigsbrød
- 1 hvitløksfedd, skrelt
- Ca. 2 kopper ruccolablader, løst pakket (omtrent 1 til 1 1/2 unser)
Fremgangsmåte
- 1Plasser skivene av pancetta med omtrent 1/2 tommers mellomrom på et bakepapir. Stek dem i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte, men ikke sprø. Drypp olivenolje over tomatskivene, og strø på salt. La dem hvile i 5-10 minutter.
- 2Plasser skivene av pancetta med omtrent 1/2 tommers mellomrom på et bakepapir. Stek dem i ca. 20 minutter, til de er gjennomstekte, men ikke sprø.
- 3Drypp olivenolje over tomatskivene, og strø på salt. La dem hvile i 5-10 minutter.
- 4For å sette sammen smørbrødene: Smør omtrent 1 spiseskje sitron-aioli på den ene siden av hver brødskive. Legg pancettaskivene i bunnen av brødskivene, og legg tomatskivene oppå. Fordel ruccolaen på toppen, og dekk med den andre brødskiven. Smør de ytre sidene av brødet med mykt smør og grill i en paninipresse, eller pensle med olivenolje og grill på kull- eller gassgrill. Kutt hver smørbrød diagonalt i to.
- 5For å sette sammen smørbrødene: Smør omtrent 1 spiseskje sitron-aioli på den ene siden av hver brødskive. Legg pancettaskivene i bunnen av brødskivene, og legg tomatskivene oppå. Fordel ruccolaen på toppen, og dekk med den andre brødskiven. Smør de ytre sidene av brødet med mykt smør og grill i en paninipresse, eller pensle med olivenolje og grill på kull- eller gassgrill. Kutt hver smørbrød diagonalt i to.