
Gresskar, penne og kål
oppskrift på pumpkin, penne and cabbage, en smakfull rett perfekt for høsten. enkel å lage, med friske grønnsaker og pasta.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Salt
- 1 middels stor smørkuttet squash, eller 1 liten kokings- eller sukkertopp, skrelt og kuttet i bitestore biter
- Olivenoljespray til koking
- Nykvernet pepper
- Nykvernet muskatnøtt
- En klype safrantråder
- 2 kopper kyllingkraft
- 450 gram hvit- eller grønnkål, kuttet i tykke juliennebiter
- 6 spiseskjeer smør
- 18 til 20 ferske salvieblader
- 450 gram pennepasta
- 1 kopp ferskrevet Parmigiano-Reggiano, pluss litt til topping
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Kok opp en kjele med saltet vann.
- 3Fordel squashen på et bakepapirkledd stekebrett og spray med kokespray for å lett dekke. Krydre med salt, pepper og litt muskatnøtt. Stek til den er mør og har brune kanter.
- 4Legg safran i kyllingkraften i en middels stor kjele og tilsett kål. Kok opp, senk deretter varmen og la det småkoke. Kok kålen til den er veldig mør, ca. 20 minutter.
- 5Smelt smør i en liten panne over middels varme, tilsett salvie og stek bladene til de er sprø. Ta dem ut og legg på et kjøkkenpapir, og smuldre dem deretter. La smøret bli lett brunt.
- 6Kok pastaen i saltet vann til al dente, og ta ut en halv kopp av det stivelsesrike kokevannet. Sil av pastaen. Bland pastaen med det stivelsesrike vannet, squash, kål og kraft, det brune smøret, smuldret salvie og ost. Rør i 2 minutter for å la sausen trekke inn. Hell over i en ildfast form og avkjøl. Oppbevar for å lage i forkant.
- 7For å varme opp, stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit), løst dekket med aluminiumsfolie. Topp deretter med litt ost og gratiner under grillen til kantene er sprø.