
Pesto med spaghetti squash
oppskrift på pesto spaghetti squash – en sunn og enkel rett som passer perfekt til en rask lunch eller middag. lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1 (3-punds) spaghetti squash, delt i to på langs
- 1 oppskrift Ristet hvitløkspesto, oppskrift følger
- 1/4 kopp Parmesan
- 4 hvitløksfedd
- 4 spray med olivje-kokkespray
- 2 kopper ferske basilikumblader
- 1 teskje pinjekjerner
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Sett av halvparten av squashen til en annen bruk. Plasser en halv spaghetti squash, med snittflaten ned, på et non-stick bakepapir. Stek i 30 til 40 minutter, eller til den er mør. Fjern kjøttet fra skallet med en gaffel. Bland det med den ristede hvitløkspestoen. Topp med Parmesan og server varm.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Kutt av toppen på hvitløken. Spray hver hvitløk med litt matoljespray. Pakk inn i aluminiumsfolie og stek i 1 time. La den avkjøle før du håndterer den. Press ut pulp fra hvitløken i en food processor. Tilsett basilikum og pinjekjerner, og kjør til det er jevnt.