Hot Miso Crab

Hot Miso Crab

Lær hvordan du lager hot miso crab, en smakfull og enkel sjømatrett med deilig misosmak. Perfekt for en smakfull middag eller fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp silken tofu
  • 2. 3 spiseskjeer hvit miso
  • 3. 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
  • 4. 2 spiseskjeer sherryeddik (eller malteddik hvis det er tilgjengelig)
  • 5. 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 6. 1 teskje løkpulver
  • 7. 1/4 teskje cayennepepper
  • 8. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 9. 1 boks (ca. 225 gram) jumbo hummerkjøtt
  • 10. 1/4 kopp rømme
  • 11. 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
  • 12. Olivenolje
  • 13. 1 brødloff eller baguette, skåret i 15 til 20 skiver på ca. 1/2 tomme

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F) og dekk et stekebrett med bakepapir.
  2. 22. Bruk en stavmikser eller en food processor til å mose tofuen, misoen, sitronsaften, eddiken, hvitløkspulver, løkpulver, cayennepepper og pepper til en jevn masse.
  3. 33. Overfør blandingen til en liten bolle og vend inn krabben, rømme og gressløk.
  4. 44. Hell ½ cm olje i en lav skål og dypp brødskivene i oljen, slik at begge sider blir dekket.
  5. 55. Fordel 2–3 spiseskjeer av krabbeblandingen på hver brødskive og legg dem på det forberedte stekebrettet.
  6. 66. Stek i 12–14 minutter, til de er lett brune. Server varme.