
Hot Miso Crab
Lær hvordan du lager hot miso crab, en smakfull og enkel sjømatrett med deilig misosmak. Perfekt for en smakfull middag eller fest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp silken tofu
- 2. 3 spiseskjeer hvit miso
- 3. 1 spiseskje ferskpresset sitronjuice
- 4. 2 spiseskjeer sherryeddik (eller malteddik hvis det er tilgjengelig)
- 5. 1/2 teskje hvitløkspulver
- 6. 1 teskje løkpulver
- 7. 1/4 teskje cayennepepper
- 8. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 9. 1 boks (ca. 225 gram) jumbo hummerkjøtt
- 10. 1/4 kopp rømme
- 11. 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
- 12. Olivenolje
- 13. 1 brødloff eller baguette, skåret i 15 til 20 skiver på ca. 1/2 tomme
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190°C (375°F) og dekk et stekebrett med bakepapir.
- 22. Bruk en stavmikser eller en food processor til å mose tofuen, misoen, sitronsaften, eddiken, hvitløkspulver, løkpulver, cayennepepper og pepper til en jevn masse.
- 33. Overfør blandingen til en liten bolle og vend inn krabben, rømme og gressløk.
- 44. Hell ½ cm olje i en lav skål og dypp brødskivene i oljen, slik at begge sider blir dekket.
- 55. Fordel 2–3 spiseskjeer av krabbeblandingen på hver brødskive og legg dem på det forberedte stekebrettet.
- 66. Stek i 12–14 minutter, til de er lett brune. Server varme.