Jernstekte bifffileter med ovnsbakte sjalottløk
oppskrift på saftig biff laget i jernpanne med ovnsbakte sjalottløk, perfekt for en smakfull hovedrett
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 store sjalottløk
- 2 store hvitløksfedd
- Fire 170 grams storfieletter, romtempererte
- 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer Worcestershire-saus
- 4 spiseskjeer rapsolje
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Vend sjalottløk og hvitløk med 1 spiseskje olivenolje for å dekke, og pakk det inn i aluminiumsfolie. Stek i ovnen til sjalottløken er myk og hvitløken er gyllen, ca. 30 minutter. Avkjøl og hakk opp.
- 2Varm opp en stor støpejernsgryte over middels høy varme. Mens pannen varmes opp, pensle filetene på alle sider med 2 spiseskjeer Worcestershire-saus, 2 spiseskjeer rapsolje, salt og pepper. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene rapsolje i pannen og vipp den slik at oljen dekker bunnen. Legg i filetene og stek til det dannes en skorpe på bunnen, ca. 3 minutter. Snu filetene og stek videre på den andre siden i 4 minutter. Overfør pannen til ovnen og stek til et kjøtttermometer som er satt inn i midten av filetene viser 54 grader Celsius for medium-rare, i 4 til 5 minutter.
- 3Overfør filetene til et serveringsfat. Sett pannen over middels lav varme, tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje, de resterende 2 teskjeene Worcestershire-saus og den hakkede sjalottløken og hvitløken. La det koke under omrøring av og til til det er gjennomvarmt og dekket av væske i pannen, 1 til 2 minutter. Skje over filetene og server.