Jernstekte bifffileter med ovnsbakte sjalottløk

Jernstekte bifffileter med ovnsbakte sjalottløk

oppskrift på saftig biff laget i jernpanne med ovnsbakte sjalottløk, perfekt for en smakfull hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 store sjalottløk
  • 2 store hvitløksfedd
  • Fire 170 grams storfieletter, romtempererte
  • 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer Worcestershire-saus
  • 4 spiseskjeer rapsolje
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Vend sjalottløk og hvitløk med 1 spiseskje olivenolje for å dekke, og pakk det inn i aluminiumsfolie. Stek i ovnen til sjalottløken er myk og hvitløken er gyllen, ca. 30 minutter. Avkjøl og hakk opp.
  2. 2Varm opp en stor støpejernsgryte over middels høy varme. Mens pannen varmes opp, pensle filetene på alle sider med 2 spiseskjeer Worcestershire-saus, 2 spiseskjeer rapsolje, salt og pepper. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene rapsolje i pannen og vipp den slik at oljen dekker bunnen. Legg i filetene og stek til det dannes en skorpe på bunnen, ca. 3 minutter. Snu filetene og stek videre på den andre siden i 4 minutter. Overfør pannen til ovnen og stek til et kjøtttermometer som er satt inn i midten av filetene viser 54 grader Celsius for medium-rare, i 4 til 5 minutter.
  3. 3Overfør filetene til et serveringsfat. Sett pannen over middels lav varme, tilsett den resterende spiseskjeen olivenolje, de resterende 2 teskjeene Worcestershire-saus og den hakkede sjalottløken og hvitløken. La det koke under omrøring av og til til det er gjennomvarmt og dekket av væske i pannen, 1 til 2 minutter. Skje over filetene og server.