
Sellerirotmose
oppskrift på celeriakemash, en kremet og smakfull grønnsakspuré som passer perfekt som tilbehør til hovedretten. enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper, terningkuttet (1/2 tomme) skrelt sellerirot (sellerrot; fra omtrent én 18-unse sellerirot)
- 2. 1 1/2 kopp, skrelt russetpotet, kuttet i 1 1/2-tommers biter (omtrent 2 1/2 kopper)
- 3. 1/4 kopp piskefløte
- 4. 2 spiseskjeer (1/4 stykke) smør
Fremgangsmåte
- 11. Kok sellerirot i en stor kjele med kokende, saltet vann i 15 minutter. Tilsett potet og kok til sellerirot og potet er veldig møre, omtrent 15 minutter til. Sil av vannet. Returner til samme kjele; rør om over middels høy varme til overflødig væske fordamper, ca. 2 minutter. Tilsett fløte og smør; mos til blandingen er nesten glatt. Smak til med salt og pepper.
- 22. Kok sellerirot i en stor kjele med kokende, saltet vann i 15 minutter. Tilsett potet og kok til sellerirot og potet er veldig møre, omtrent 15 minutter til. Sil av vannet. Returner til samme kjele; rør om over middels høy varme til overflødig væske fordamper, ca. 2 minutter. Tilsett fløte og smør; mos til blandingen er nesten glatt. Smak til med salt og pepper.