
Rocco's berømte kylling Marsala
oppskrift på rocco's famous chicken marsala. enkel og smakfull rett perfekt for middagen. lær hvordan du lager denne klassiske italienske retten hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper virgin olivenolje
- 2. 9 (4-unse) benfrie, skinnløse kyllingbryst
- 3. 3 kopper italienske brødsmuler
- 4. 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 5. 6 kopper ferske skivede sopp
- 6. 1 1/2 kopper ferske hakkede tomater
- 7. 3 spiseskjeer ferske hakkede basilikumblader
- 8. 1 1/2 kopper Marsala-vin
- 9. 3/4 kopp halvt og halvt (fløte- og melkeblanding)
- 10. 3/4 kopp marinara-saus
- 11. 1 1/2 kopper kyllingkraft
- 12. 1 klype pepper
Fremgangsmåte
- 11. For Kylling Marsala:
- 22. I en stor stekepanne, varm opp olivenoljen på middels høy varme. Bank kyllingbrystene lett på hver side, snu dem to ganger. Plasser brødsmulene i en lav bakeform. Paner hvert bryst ved å presse det ned i brødsmulene og deretter snu det slik at begge sider blir dekket. Legg brystene i den varme pannen og stek til de er lett brune på hver side. Hell av oljen fra pannen.
- 33. De neste to trinnene må gjøres raskt mens pannen står på komfyren. Tilsett finhakket hvitløk i den varme pannen, IKKE på kyllingbrystene. Tilsett sopp, tomater, basilikum og marsalavin. Snu kyllingbrystene og legg dem oppå ingrediensene slik at de koker og ikke brenner seg. La alkoholen brenne av, og la vinen trekke inn i et minutt. Rør inn halv-og-halv, marinara-saus og kyllingkraft, og kok opp på høy varme. Tilsett pepper og fortsett å koke på høy varme til væsken reduseres til en tykk, gyllenbrun saus, ca. 3 til 5 minutter.
- 44. Hvis du skal servere umiddelbart: Ta kyllingbrystene ut av pannen og overfør dem til et serveringsfat. Hell sausen direkte fra pannen over kyllingbrystene og server.
- 55. Hvis du forbereder retten på forhånd og/eller ønsker en mer mør og saftig Kylling Marsala: Ikke fjern brystene. Hell i stedet hele innholdet fra stekepannen i en ildfast form og sett den i en forvarmet ovn på 175 grader Fahrenheit i 1 time. Ta forsiktig ut kyllingbrystene og overfør dem til et serveringsfat. Hell sausen fra pannen over kyllingbrystene og server.