Saltet og røkt smelt

Saltet og røkt smelt

Lær hvordan du lager smakfull brined og røkt smelt med vår enkle oppskrift. Perfekt for forrett eller småretter, med tips for perfekt resultat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 24 smelt, renset med hode og hale på
  • 1 kopp eplecidereddik
  • 1/2 kopp kosher-salt
  • 1/2 kopp sukker
  • 1 hvitløksfedd, delt i to
  • 1 teskje einerbær
  • 1 teskje allehånde-bær
  • 1/2 teskje hele svart pepperkorn
  • 2 til 3 kvister fersk dill
  • 1 pund is

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll smelten i kaldt, rennende vann. Sett til side.
  2. 2Legg alle de resterende ingrediensene, unntatt isen, i den elektriske kjelen. Kok opp. Tilsett isen og rør til blandingen er avkjølt. Overfør væsken til en 1-gallon ziplock-pose sammen med smelten. Lukk igjen og plasser i en beholder slik at all fisken er dekket av lake. Sett i kjøleskapet i 30 minutter til 1 time.
  3. 3Ta smelten ut av laken, skyll og tørk dem forsiktig. Legg dem på et stekebrett dekket med papirhåndklær, og legg et lag med papirhåndklær mellom hvis de ikke får plass i ett lag. La dem tørke i kjøleskapet over natten.
  4. 4Neste dag, plasser smelten på rister med magen ned, og skill dem med minst 1/4 tomme. Sett dem i en røyker. Skru på røyken slik at den holder en temperatur på 150 til 160 grader Fahrenheit. Juster varmen etter behov og røyke i omtrent 3 timer, eller til ønsket nivå av ferdigstillelse.