Grillet søtpotet- og vårløksalat

Grillet søtpotet- og vårløksalat

Oppdag en enkel oppskrift på grillt søtpotet- og vårløksalat. Perfekt for sommergrilling eller som frisk tilbehør. Lær hvordan du lager den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 store søtpoteter, ikke skrellet
  • 4 vårløk, bruk både det grønne og det hvite
  • 1/2 kopp rapsolje
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp eplesidereddik
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 1 stor skje Dijon-sennep, hevet
  • 2 teskjeer honning
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/4 kopp fersk flatbladpersille, grovhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene i en stor kjele, dekk med kaldt vann med en tomme over, tilsett 1 spiseskje salt og kok opp på høy varme. Kok til de akkurat er gjennomkokte, men ikke myke, omtrent 40 minutter avhengig av størrelsen. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skjær dem i tverrsnitt i 1/2 tomme tykke skiver. Må være gaffeltender!
  2. 2Forvarm grillen til høy varme. Pensle potetene på begge sider med canola-olje og krydre med salt og pepper. Grill til de er lett gyldne på begge sider og akkurat er gjennomkokte, omtrent 1 1/2 minutt per side. Flytt dem over i en bolle. Pensle de grønne løkene med resten av canola-oljen og grill til de er lett forkullede og myke, ca. 4 minutter. Ta dem av og skjær i tynne skiver. Tilsett i bollen med potetene.
  3. 3Visp sammen eddikene, sennepen og honningen i en bolle, og krydre med salt og pepper. Rør sakte inn olivenoljen til dressingen er emulsifisert, og smak til med krydder. Hell dressingen over potetene, tilsett persillen og vend forsiktig for å blande. Server varm eller romtemperert.