Grillede dagbåtskreller med villbærved, erter og epler i grillede rød peppersaus

Grillede dagbåtskreller med villbærved, erter og epler i grillede rød peppersaus

Oppdag en unik oppskrift på grillede dagbåtskallops over elderbærved med erter og epler, servert med grillede røde peppersaus for en smakfull forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 20 store scampi (2 pund)
  • 2. Olivenolje, til pensling
  • 3. Salt og pepper
  • 4. 2 store røde paprika; grillet, skrelt og frøet
  • 5. 1/4 løk, grillet
  • 6. 2 store hvitløksfedd, ristet
  • 7. 2 unser smør
  • 8. 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 9. 2 teskjeer honning
  • 10. 1 1/2 teskjeer finhakket basilikum
  • 11. Salt og pepper, etter smak
  • 12. 2 pund sukkererter med endene trimmet
  • 13. 2 McIntosh- epler, kjernet og skåret i 1/4-tommers skiver
  • 14. 1 teskje peanøttolje
  • 15. 1 gul paprika, ristet, skrelt, frøet og juliennet
  • 16. Sorte sesamfrø, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Pensle kamskjellene med olje og krydre med salt og pepper. Grill over middels varme med elderbærtre fra 3 minutter på hver side. (Pekannøtt, fersken- eller epletre kan erstatte elderbærtre.)
  2. 22. Mens paprika, løk og hvitløk fortsatt er varme, legg dem sammen med smør, sennep, honning og basilikum i en blender og kjør til det er jevnt. Krydre etter smak. Vend erter og epler i peanøttolje og legg dem på middels varme på grillen i ca. 3 minutter. Ta dem av grillen. Plasser erter, epler og gul paprika rundt en tallerken. Legg kamskjellene oppå, og hell sausen over. Pynt retten med store svarte sesamfrø.