
Blackberry Cobbler II
oppskrift på blackberry cobbler ii, en deilig og enkel dessert med friske bjørnebær. perfekt for sommerens kaker og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvetemel
- 2. 1 ½ kopper hvitt sukker, delt
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. ½ teskje salt
- 5. 6 spiseskjeer kaldt smør
- 6. ¼ kopp kokende vann
- 7. 2 spiseskjeer maisstivelse
- 8. ¼ kopp kaldt vann
- 9. 1 spiseskje sitronsaft
- 10. 4 kopper ferske bjørnebær, skylt og avrente
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg et bakepapir eller aluminiumsfolie på en stekeplate.
- 22. I en stor bolle, bland melet, 1/2 kopp sukker, bakepulver og salt. Kutt inn smøret med en kniv eller gaffel til blandingen ligner grove smuler. Rør inn 1/4 kopp kokende vann til deigen er jevnt fuktig.
- 33. I en separat bolle, oppløs maisstivelsen i kaldt vann. Bland inn resten av sukkeret, sitronsaften og bjørnebærene. Hell blandingen over i en støpejernsgryte, og kok opp under omrøring ofte. Sett deigen i små klatter i gryten med en skje. Plasser gryten på bakepapiret eller aluminiumsfolien på stekeplaten.
- 44. Stek i 25 minutter i den forvarmede ovnen, til deigen er gyllenbrun.