
Vanilje-maltiskremkake
Lag en lekker vanilje maltet iskremkake med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerfest eller som en søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. En 12-unse ferdigkjøpt angel food-kake
- 1 ½ kopper kald kremfløte
- ¼ kopp pluss 2 spiseskjeer maltmelkpulver
- Koke-spray
- 1 ½ kvart vaniljeis, myknet
- Hvite strøssel, til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Trim den brune skorpen av toppen, bunnen og sidene av englekaken med en serrert kniv. Skjær kaken i tynne skiver.
- 2Visp 1/2 kopp kremfløte og 1/4 kopp maltmelkspulver i en liten bolle til pulveret er nesten oppløst; la det stå i 5 minutter, og visp deretter igjen til pulveret er helt oppløst og blandingen er litt tykkere. Lett børst et lag med koking spray på bunnen og sidene av en 25 cm rund kakeform med hull i midten. Trykk omtrent halvparten av kakeskivene inn i bunnen av formen og opp langs sidene i ett lag, og trim dem etter behov. Drypp halvparten av den maltede kremen over kakeskivene.
- 3Fordel halvparten av iskremen i formen og jevn ut med en avlang slikkepott. Trykk noen av de resterende kakeskivene oppå iskremen for å lage et jevnt lag, og trim skivene etter behov. Drypp med resten av den maltede kremen. Gjenta med resten av iskremen og kakeskivene. Dekk til med plastfolie og frys til det er fast, minst 4 timer og opptil 5 dager.
- 4Løsne kantene på kaken med en avlang slikkepott, og snu den opp ned på et serveringsfat. Pisk den resterende koppen kremfløte og 2 ss maltmelkspulver med en mikser til stive topper dannes. Fordel kremen over toppen og sidene av kaken, og pynt med strøssel.
- 5Fotografert av Johnny Miller