Den ultimate banansplitten
Lær hvordan du lager den perfekte banansplit med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sommeren eller enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper mel
- 1/2 kopp maisstivelse
- 2 spiseskjeer bakepulver
- 2 spiseskjeer sukker til steking
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1 teskje malt kanel
- 2 eggeplommer
- 1 1/2 kopper club soda
- 2 bananer
- Vegetabilsk olje til dypsteking
- 2 kopper sukker
- 1/4 kopp vann
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 kopp kremfløte
- En klype kosher-salt
- 1 pint vaniljeis med vaniljebønner
- 1/4 kopp bananchips
- 1/4 kopp ristet pekannøtt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm oljen i en tungbunnet gryte for dypfrying til 185 grader Celsius.
- 2I en stor blandebolle, kombiner mel, maisstivelse, bakepulver, sukker, salt og kanel. Lag en fordypning i midten og tilsett eggeplommer og club soda. Bruk en visp og rør fra midten og utover, og inkorporer de tørre ingrediensene forsiktig uten å danne klumper. Skrell bananene og dypp dem i røren, slik at de blir godt dekket. Friter i varm olje i 4-5 minutter til røren er puffet opp og gyllenbrun. La renne av på kjøkkenpapir når de er ferdige.
- 3Mens bananene koker, lager du karamellsaus. Bland sukker og vann i en stor, tungbunnet kjele over middels varme. Kok opp, og rør forsiktig i kjelen til blandingen får en dyp karamellfarge og ligner på sirup, ca. 8 minutter. Tilsett smør, og hell forsiktig i fløten (det vil boble opp). La det koke i ytterligere ett minutt. Tilsett en klype salt, og avkjøl før servering.
- 4For å servere banansplitten, del bananene på langs og legg dem i et serveringsfat. Topp med en stor kule vaniljeis. Hell varm karamellsaus over, og pynt med bananchips og ristet pekannøtt.