Den ultimate banansplitten

Den ultimate banansplitten

Lær hvordan du lager den perfekte banansplit med denne enkle oppskriften. Perfekt dessert for sommeren eller enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper mel
  • 1/2 kopp maisstivelse
  • 2 spiseskjeer bakepulver
  • 2 spiseskjeer sukker til steking
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1 teskje malt kanel
  • 2 eggeplommer
  • 1 1/2 kopper club soda
  • 2 bananer
  • Vegetabilsk olje til dypsteking
  • 2 kopper sukker
  • 1/4 kopp vann
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 kopp kremfløte
  • En klype kosher-salt
  • 1 pint vaniljeis med vaniljebønner
  • 1/4 kopp bananchips
  • 1/4 kopp ristet pekannøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm oljen i en tungbunnet gryte for dypfrying til 185 grader Celsius.
  2. 2I en stor blandebolle, kombiner mel, maisstivelse, bakepulver, sukker, salt og kanel. Lag en fordypning i midten og tilsett eggeplommer og club soda. Bruk en visp og rør fra midten og utover, og inkorporer de tørre ingrediensene forsiktig uten å danne klumper. Skrell bananene og dypp dem i røren, slik at de blir godt dekket. Friter i varm olje i 4-5 minutter til røren er puffet opp og gyllenbrun. La renne av på kjøkkenpapir når de er ferdige.
  3. 3Mens bananene koker, lager du karamellsaus. Bland sukker og vann i en stor, tungbunnet kjele over middels varme. Kok opp, og rør forsiktig i kjelen til blandingen får en dyp karamellfarge og ligner på sirup, ca. 8 minutter. Tilsett smør, og hell forsiktig i fløten (det vil boble opp). La det koke i ytterligere ett minutt. Tilsett en klype salt, og avkjøl før servering.
  4. 4For å servere banansplitten, del bananene på langs og legg dem i et serveringsfat. Topp med en stor kule vaniljeis. Hell varm karamellsaus over, og pynt med bananchips og ristet pekannøtt.