
Vanilje varm sjokolademiks
Lær hvordan du lager en deilig og enkel vanilla hot chocolate mix hjemme. Perfekt for kalde vinterdager. Enkel å lage og smaker fantastisk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 4 kopper granulert sukker
- 1/2 vaniljestang, delt på tvers (se tips nedenfor)
- 680 gram høykvalitets semisøt sjokolade, grovhakket
- 225 gram melkesjokolade, grovhakket
- 2 kopper usøtet kakaopulver, helst Dutch prosess (se tips nedenfor)
Fremgangsmåte
- 1Leg sukker i en stor bolle. Del en halv vaniljestang på langs, skrap ut frøene og ha dem i sukkeret, sammen med stangen. Arbeid frøene inn med fingrene. Dekk bollen godt med plastfolie og la den stå over natten ved romtemperatur. I en food processor utstyrt med metallblad, kjør semisøt sjokolade og melkesjokolade til det er finmalt, med 4-sekunders pulser. (Kjør i to omganger om nødvendig.) Fjern stangen fra sukkeret. Tilsett den malte sjokoladen og kakaopulveret i sukkeret, og visp for å blande. Oppbevar blandingen lufttett ved romtemperatur i opptil seks måneder.
- 2Legg sukker i en stor bolle. Del en halv vaniljestang på langs, skrap ut frøene og ha dem i sukkeret, sammen med stangen. Arbeid frøene inn med fingrene. Dekk godt med plastfolie og la stå over natten ved romtemperatur.
- 3I en food processor utstyrt med metallblad, kjør semisøt sjokolade og melkesjokolade til det er finmalt, med 4-sekunders pulser. (Kjør i to omganger om nødvendig.)
- 4Fjern stangen fra sukkeret. Tilsett den malte sjokoladen og kakaopulveret i sukkeret, og visp for å blande.
- 5Oppbevar blandingen lufttett ved romtemperatur i opptil seks måneder.
- 6For å servere: For hver porsjon, varm opp 8 unser melk i en liten kjele over middels varme til det er skoldet (eller mikrobølgeovn i 2 1/2 minutt på full effekt). Visp inn 1/4 til 1/3 kopp av blandingen. Server med usøtet, mykt pisket krem eller marshmallows.
- 7For hver porsjon, varm opp 8 unser melk i en liten kjele over middels varme til det er skoldet (eller mikrobølgeovn i 2 1/2 minutt på full effekt). Visp inn 1/4 til 1/3 kopp av blandingen. Server med usøtet, mykt pisket krem eller marshmallows.