Kalkunpølsebiffer

Kalkunpølsebiffer

Lær hvordan du lager smakfulle kalkunpølsepatties. Enkle steg for en sunn frokost eller lunsj. Perfekt for travle morgener!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1 liten løk, finhakket
  • 5 spiseskjeer vegetabilsk eller olivenolje, delt
  • 1/2 kopp grovt ferskt brødsmuler
  • 3 spiseskjeer melk
  • 900 gram kvernet mørk kalkunkjøtt
  • 1/4 teskje revet muskatnøtt
  • 1/4 teskje kanel
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/8 teskje malt nellik
  • 2 store eggeplommer

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 3Forvarm ovnen til 250°F. Kok løk i 1 spiseskje olje i en 12-tommers non-stick panne over middels varme, rør av og til, til den er gyldenbrun, ca. 6 til 8 minutter. Ta av varmen. I mellomtiden blander du brødsmuler og melk i en stor bolle og lar det stå i 5 minutter. Tilsett løk i brødsmulene (bruk den reserverte pannen), deretter kalkun, muskatnøtt, kanel, cayennepepper, nellik, eggeplommer, 2 teskjeer salt og 1 teskje svart pepper, og bland godt. Legg et stort bakepapir på et stekebrett. Form 24 kaker (ca. 2 tommer brede, ca. 1/2 tomme tykke) med fuktede hender og legg dem på brettet. Varm opp 1 spiseskje olje i pannen over middels varme til den er varm, og kok deretter kakene i porsjoner, snu en gang, til de er brune og gjennomkokte, ca. 8 minutter per batch. La dem renne av på papirhåndklær i et øyeblikk, og hold dem varme i en ildfast form, løst dekket med folie, i ovnen. Rens pannen og tilsett 1 spiseskje olje mellom batchene.
  4. 4Forvarm ovnen til 250°F.
  5. 5Kok løk i 1 spiseskje olje i en 12-tommers non-stick panne over middels varme, rør av og til, til den er gyldenbrun, ca. 6 til 8 minutter. Ta av varmen.
  6. 6I mellomtiden blander du brødsmuler og melk i en stor bolle og lar det stå i 5 minutter.
  7. 7Tilsett løk i brødsmulene (bruk den reserverte pannen), deretter kalkun, muskatnøtt, kanel, cayennepepper, nellik, eggeplommer, 2 teskjeer salt og 1 teskje svart pepper, og bland godt.
  8. 8Legg et stort bakepapir på et stekebrett. Form 24 kaker (ca. 2 tommer brede, ca. 1/2 tomme tykke) med fuktede hender og legg dem på brettet.
  9. 9Varm opp 1 spiseskje olje i pannen over middels varme til den er varm, og kok deretter kakene i porsjoner, snu en gang, til de er brune og gjennomkokte, ca. 8 minutter per batch. La dem renne av på papirhåndklær i et øyeblikk, og hold dem varme i en ildfast form, løst dekket med folie, i ovnen. Rens pannen og tilsett 1 spiseskje olje mellom batchene.