Poached Pineapple in Cinnamon Syrup with Yogurt Cheese

Poached Pineapple in Cinnamon Syrup with Yogurt Cheese

Lær hvordan du lager saftig ananas poached i kanel-sirup med kremet yoghurtost. En perfekt dessert for sommer eller vinter. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 kopp naturell yoghurt
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/8 teskje kanel
  • 1 kopp ferske ananasbiter
  • 1 spiseskje mørk rom

Fremgangsmåte

  1. 1La yoghurten renne av i en fin sil, dekket og avkjølt, i 40 minutter. Mens yoghurten renner av, bland sukker, kanel og 3/4 kopp vann i en liten kjele og kok opp blandingen i 5 minutter. Rør inn ananasen, la blandingen småkoke under lokk i 8 minutter, og overfør ananasen med en hullsleiv til en metallskål. Kok opp sirupen til den er redusert til omtrent 1/2 kopp, tilsett rom og kok opp i 1 minutt. Hell sirupen over ananasen og avkjøl blandingen, sett den i en større bolle med is og kaldt vann.
  2. 2La yoghurten renne av i en fin sil, dekket og avkjølt, i 40 minutter. Mens yoghurten renner av, bland sukker, kanel og 3/4 kopp vann i en liten kjele og kok opp blandingen i 5 minutter. Rør inn ananasen, la blandingen småkoke under lokk i 8 minutter, og overfør ananasen med en hullsleiv til en metallskål. Kok opp sirupen til den er redusert til omtrent 1/2 kopp, tilsett rom og kok opp i 1 minutt. Hell sirupen over ananasen og avkjøl blandingen, sett den i en større bolle med is og kaldt vann.
  3. 3Fordel yoghurten i to boller og øs over ananasblandingen.
  4. 4Fordel yoghurten i to boller og øs over ananasblandingen.