kandiserte gulrøtter

kandiserte gulrøtter

Lær hvordan du lager deilige kandiserte gulrøtter med denne enkle oppskriften. Perfekt som søt dessert eller som tilbehør til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 bunt unge gulrøtter med toppene
  • 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 3. Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 4. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 5. 1 appelsin, revet skall og delt i to
  • 6. 1 spiseskje brunt sukker
  • 7. 1 teskje malt spisskummen
  • 8. 1 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 33. Kutt av all unntatt 2,5 centimeter av gulrotbladene, og la det være igjen litt grønt. Legg gulrøttene i en stor, grunn form, tilsett oljen, og krydre med salt og pepper. Vend dem slik at de blir dekket av oljen. Sett dem i ovnen og stek i 30 minutter, til de er møre med gaffel.
  4. 44. I mellomtiden smelter du smør i en stekepanne over middels lav varme. Rør rundt i pannen og kok opp til smøret begynner å bli brunt og nøtteaktig. Press saften ut av appelsinhalvdelene, tilsett revet skall, brunt sukker, spisskummen og kanel, og kok videre i 2 minutter eller til det blir sirupsaktig.
  5. 55. Ta gulrøttene ut av ovnen, hell det brune appelsinsmøret over dem, og server.