
kandiserte gulrøtter
Lær hvordan du lager deilige kandiserte gulrøtter med denne enkle oppskriften. Perfekt som søt dessert eller som tilbehør til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 bunt unge gulrøtter med toppene
- 2. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 3. Havsalt og nykvernet svart pepper
- 4. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 5. 1 appelsin, revet skall og delt i to
- 6. 1 spiseskje brunt sukker
- 7. 1 teskje malt spisskummen
- 8. 1 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Kutt av all unntatt 2,5 centimeter av gulrotbladene, og la det være igjen litt grønt. Legg gulrøttene i en stor, grunn form, tilsett oljen, og krydre med salt og pepper. Vend dem slik at de blir dekket av oljen. Sett dem i ovnen og stek i 30 minutter, til de er møre med gaffel.
- 44. I mellomtiden smelter du smør i en stekepanne over middels lav varme. Rør rundt i pannen og kok opp til smøret begynner å bli brunt og nøtteaktig. Press saften ut av appelsinhalvdelene, tilsett revet skall, brunt sukker, spisskummen og kanel, og kok videre i 2 minutter eller til det blir sirupsaktig.
- 55. Ta gulrøttene ut av ovnen, hell det brune appelsinsmøret over dem, og server.