Chorizo- og geitostpai
Lær hvordan du lager en deilig chorizo og geitost quiche. Perfekt for frokost, lunsj eller middag med en rik smak og enkel fremgangsmåte.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 3 kopper hvetemel
- 1 teskje fint havsalt
- 2 staver kaldt smør, kuttet i terninger
- 5 spiseskjeer kaldt talg, kuttet i terninger
- 2/3 kopp isvann
- 6 jalapeños, ristet og frøet (fjern ikke den blisterede skinnet)
- 1 1/2 kopper tettpakket korianderblader
- 1 hvitløksfedd, hakket
- 3 spiseskjeer pinjekjerner
- Extra virgin olivenolje
- 1/4 kopp revet Parmigiano-Reggiano
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje rapsolje
- 1/2 pund meksikansk chorizo, uten skinn
- 1 1/2 kopper revet fontinaost
- 1/4 kopp finrevet Cotija-ost
- 2–3 grønne løk, (mørke og lysegrønne deler), tynne skiver
- 2 teskjeer hakkede ferske timianblader
- 10 store egg
- 1 3/4 kopper melk
- 1 3/4 kopper kremfløte
- 4 unser myk geitost, fryst i 10 minutter og kuttet i 1/2-tommers biter
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland melet og saltet i en food processor og puls et par ganger.
- 3Strø smør og talg over melet og puls til deigen danner store smuler.
- 4Tilsett vann, en spiseskje av gangen, og puls til deigen akkurat samler seg.
- 5Del deigen i to like deler, kjevle ut hver del til en skive, pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet til den er gjennomkjølt, minst 1 time.
- 6På en lett melet arbeidsflate, kjevle ut én av skivene til en 40 cm runding. (Sett den andre skiven til side til senere bruk. Den kan oppbevares i fryseren, godt innpakket i plastfolie og deretter i aluminiumsfolie, i opptil 4 måneder.)
- 7Press deigen forsiktig ned i en 5 cm dyp paiform med løs bunn, og trykk den inn i kantene.
- 8Bruk en skarp kniv til å trimme deigen jevnt med kanten av formen.
- 9Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til den er fast, ca. 20 minutter.
- 10Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 11Plasser paiformen på et stekebrett, dekk deigen med bakepapir og fyll med pa-vekt eller tørkede bønner.
- 12Stek til den er lett gyllen, ca. 20 minutter.
- 13Fjern vektene og papiret, og stek videre til den er dyp gyllen, ca. 10 minutter.
- 14La den avkjøle litt (ikke helt avkjølt) på en avkjølingsrist.
- 15Ha jalapeños, koriander, hvitløk, pinjekjerner og olje i en food processor med metallblad.
- 16Puls til blandingen har en pesto-lignende konsistens; den skal ha litt tekstur.
- 17Tilsett osten, salt og pepper etter smak, og puls et par ganger for å fordele osten jevnt.
- 18Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- 19Varm opp oljen i en stor stekepanne på høy varme til den begynner å glitre.
- 20Tilsett chorizo og stek til den er gyllenbrun.
- 21Fjern med en hullsleiv og legg på et kjøkkenpapir for å renne av. La den avkjøle litt.
- 22Strø fontina, Cotija, grønn løk, chorizo og timian over den varme paibunnen.
- 23Pisk eggene i en stor boln.
- 24Tilsett melk og fløte, og visp til glatt.
- 25Hell blandingen i paibunnen og fordel geitosten jevnt over toppen.
- 26Stek til skorpen er dyp gyllen og midten nesten har stivnet (den vil fortsatt bevege seg litt), men kantene er faste, ca. 40–50 minutter.
- 27La den hvile ved romtemperatur i minst 20 minutter før servering.
- 28Skjær i båter og drypp jalapeñopesto over toppen.

