Appelsin- og krem-is på pinne
Lær hvordan du lager deilige oransje krempopsicles med denne enkle oppskriften. Perfekt for varme sommerdager! Enkelt, raskt og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp vann
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 2 kopper mandarinjuice
- 4. 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 5. 1 1/2 kopper melk
- 6. 2/3 kopp sukker
- 7. 4 eggeplommer
- 8. 1/2 kopp rømme
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: En isvannbadmaskin, en iskremmaskin, 10 små klare dekorative glass, til servering.
- 22. Sorbet: Plasser en bolle eller to bakeplater i fryseren for å avkjøle. Bland vann og sukker i en kjele og kok opp. Visp sammen juice i en annen bolle. La det avkjøle litt, og visp deretter halvparten av sirupen inn i juicen, smak til. Tilsett sakte mer sirup, og smak jevnlig. Blandingen skal smake tydelig syrlig og søt; du trenger kanskje ikke bruke all sirupen. Frys i en iskremmaskin, og overfør deretter til den frosne bollen og oppbevar frosset.
- 33. Iskrem: Bland melk med en tredjedel av sukkeret i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta umiddelbart av varmen. Visp eggeplommene med resten av sukkeret til det er godt blandet. Visp inn noen spiseskjeer av den varme melken i eggeblandingen, og hell deretter tilbake i kjelen med resten av melken. Kok opp på middels varme under konstant omrøring med en tresleiv. Ved 160 grader Fahrenheit vil blandingen slippe ut en damp. Når den når 180 grader Fahrenheit, vil den ha tyknet og blitt kremaktig, som eggekrem. Test ved å dyppe en tresleiv i blandingen og dra fingeren nedover baksiden av skjeen. Hvis merket forblir klart, er blandingen ferdig; hvis kantene blir uklare, trenger den litt mer tid. Når den er ferdig, fjern den raskt fra varmen. Sil blandingen over i en bolle og plasser den i isbad for å avkjøle. La den avkjøle, og rør ofte. Når den er kald, visp inn rømme og frys i en iskremmaskin. Når den er frossen, bruk en liten iskremkopp til å lage valnøttstore baller, og frys dem igjen til de er helt faste.
- 44. Montering: La sorbeten mykne litt før bruk. Bruk en større iskremkopp til å skrape ut flate klumper av sorbet og pakk det rundt iskremballene, slik at de er helt dekket. Frys i 30 minutter.
