
Krydret sjokoladebudino
oppskrift på spiced chocolate budino, en varm og krydret sjokoladedessert som passer perfekt til høst og vinter. enkel å lage og uimotståelig god.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3 bokser ferdigkjøpt sjokoladepudding, blandet
- 2. 1/2 teskje malt kanel
- 3. 1 liten appelsin, revet skall
- 4. 1/4 teskje rød pepperflak
- 5. kandisert appelsinskall til pynt, oppskrift følger
- 6. 1 stor navelappelsin
- 7. 3/4 kopp sukker
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Lag puddingen i henhold til pakningsanvisningen. Tilsett kanel, appelsinskall og rød pepperflak før du setter den i kjøleskapet i en stor trifle- eller glasskål. Før servering, strø over hakket kandisert appelsinskall.
- 33. Bruk en grønnsaksskreller til å skrelle den oransje delen av skallet fra stilkenden av appelsinen ned til navlen, og lag lange strimler på 3/4 til 1 tomme i bredden. Kok opp en liten, tykk kjele med vann. Tilsett skallet og kok i 1 minutt. Sil av vannet og skyll skallet under kaldt vann. Gjenta koking og skylling i ferskt kokende vann to ganger til.
- 44. Rør sukker og 1/2 kopp ferskvann i en liten, tykk kjele over middels høy varme til sukkeret er oppløst. Kok opp. Tilsett appelsinskallet og la det småkoke på middels lav varme til det er mørt, ca. 15 minutter. Bruk tang til å overføre skallet til et ark med bakepapir for å tørke litt, ca. 1 time.