Te – Røkelaks med wasabi-agurkremulade og toastbiter
oppskrift på røkt laks med wasabi agurkreminålade servert med toast points, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 kopper vann
- 2. 1 kopp sake
- 3. 1/2 kopp sukker
- 4. 1/2 kopp kosher-salt
- 5. 2 spiseskjeer finhakket ingefær
- 6. 1 spiseskje ristet hele Szechwan-pepperkorn
- 7. 1 skinnfri laksefilet uten skinn, ben fjernet, 2,3–2,7 kg
- 8. 6 spiseskjeer pommery-sennep
- 9. 2 spiseskjeer wasabipasta
- 10. 1 spiseskje hakket hvitløk
- 11. 1/3 kopp risvineddik
- 12. 2/3 kopp rapsolje
- 13. 1/3 kopp hakkede agurker, skrellet og uten frø
- 14. 1/3 kopp hakket vårløk, kun de grønne delene
- 15. 2 spiseskjeer hakket koriander
- 16. Salt og pepper, etter smak
- 17. 2 kopper sukker
- 18. 2 kopper langkornet ris
- 19. 2 kopper jasminte
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor bolle, bland vann, sake, sukker, salt, ingefær og pepperkorn. Rør til saltet og sukkeret har løst seg opp; væsken skal smake som søt sjøvann. Plasser fisken i en laksegryte. Hell væsken over laksen, dekk til, og la den ligge i saltlake, kjølig, i omtrent 1 time.
- 22. I en foodprosessor, bland sennep, wasabipasta, hvitløk og eddik. Mens prosessoren går, hell sakte i rapsolje til en emulsjon dannes. Ta ut majoneslignende blanding og ha den i en ikke-reaktiv bolle av rustfritt stål. Vend inn agurk, vårløk og koriander, smak til med salt og pepper, og sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 33. Fjern laksen fra gryten og rengjør gryten grundig. Plasser to opp-ned ramekiner på hver side av innsiden av gryten. Lin innmaten av gryten med folie opp til kanten. Pass på at folien dekker ramekinene. Gjenta med et nytt stykke folie. Tilsett sukker, ris og jasminte i den folieforede gryten. Dekk til og varm opp på middels varme til risblandingen begynner å ryke. Plasser laksen på toppen av kokehyllen, senk den ned i gryten, skru ned varmen, og røyk laksen, dekket, i 10 minutter. Slå av varmen og røyk laksen i ytterligere 10 minutter. Laksen vil være kokt medium-rare til medium. Hold laksen varm i gryten.
- 44. Garnityr: 1 middels agurk, skrelt og tynne skiver. Ristet brødskiver.
- 55. Anretning: Dekk en stor kinesisk-inspirert serveringsfat med de tynne agurkskivene. Legg den røykte laksen oppå agurkene. Plasser brødskivene rundt laksen. Server remouladen i en liten skål ved siden av fatet. Ønsker du, kan du dryppe litt av remouladen på laksen.


