Reker og spinat med tomatkurry over naan
oppskrift på reker og spinat i tomatkurry servert med naan. en smakfull og rask rett som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 frosne tandoori naan, for eksempel Green Guru eller Deep-merker (ikke tint)
- 450 g skrelte og rensede medium-store reker (26 til 30 per kg)
- 1/4 teskje salt
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1 teskje hakket hvitløk
- 1 (414 g) krukke Patak's Rød Tomat- og Løksaus til koking (Dopiaza)
- 3/4 kopp vann
- 1 (140–170 g) pakke ferske babyspinatblader (6 til 7 kopper)
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C. Legg naan på et bakepapirkledd stekebrett og stek til brødet er sprøtt på utsiden, men fortsatt mykt og smidig, ca. 8 minutter. I mellomtiden, tørk rekene godt og strø over salt. Smelt smør i en 30 cm tykkbunnet stekepanne over moderat høy varme, og overfør deretter 1 spiseskje smør til en liten skål. Tilsett hvitløk og reker i pannen og sautér over høy varme, rør av og til, til hvitløken er blekgull, 2 til 3 minutter. Rør inn saus og vann, og la det småkoke under omrøring av og til til rekene er akkurat gjennomkokte, ca. 4 minutter. Rør inn spinat til den akkurat har visnet. Krydre med salt og ta av varmen. Legg varm naan på 4 tallerkener og pensle toppene med det reserverte smøret. Fordel rekene og currysausen over naan.
- 2Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 200°C. Legg naan på et bakepapirkledd stekebrett og stek til brødet er sprøtt på utsiden, men fortsatt mykt og smidig, ca. 8 minutter.
- 3I mellomtiden, tørk rekene godt og strø over salt. Smelt smør i en 30 cm tykkbunnet stekepanne over moderat høy varme, og overfør deretter 1 spiseskje smør til en liten skål. Tilsett hvitløk og reker i pannen og sautér over høy varme, rør av og til, til hvitløken er blekgull, 2 til 3 minutter. Rør inn saus og vann, og la det småkoke under omrøring av og til til rekene er akkurat gjennomkokte, ca. 4 minutter. Rør inn spinat til den akkurat har visnet. Krydre med salt og ta av varmen.
- 4Legg varm naan på 4 tallerkener og pensle toppene med det reserverte smøret. Fordel rekene og currysausen over naan.




