Sommergresskall- og rød quinoa-salat med valnøtter

Sommergresskall- og rød quinoa-salat med valnøtter

oppskrift på en frisk sommer-salat med squash, røde quinoa og valnøtter - perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • ½ kopp rød eller annen quinoa, skylt i en finmasket sil og avrent
  • 2 teskjeer kosher-salt, pluss mer til smaksetting
  • 450 gram assorterte sommergresskar
  • 2 spiseskjeer finrevet Parmesan, pluss ¼ kopp skåret i tynne skiver med en peeler
  • 1 teskje finrevet sitronzest
  • 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 1 spiseskje sherryeddik
  • 6 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • Nykvernet svart pepper
  • ½ kopp flatbladet persille, blader
  • ½ kopp valnøtter, ristet
  • ¼ kopp ferske basilikumblader, revet eller revet i biter

Fremgangsmåte

  1. 1Bring quinoa og 4 kopper vann til kokepunkt i en middels stor kjele. Krydre med salt, dekk til, reduser varmen til middels-lav, og la det småkoke til quinoa er mør, men ikke grøtete, ca. 12–15 minutter. Sil av vannet; ha quinoa tilbake i den varme kjelen. Dekk til og la det stå i 15 minutter. Fjern lokket; luft opp med en gaffel og la det avkjøle. Skjær squash i 1/8-tommers tykke skiver, noen på langs og noen på tvers. Overfør til en stor bolle, krydre med 2 teskjeer salt, og vend godt slik at det blir dekket. La det stå til det er litt visnet, ca. 15 minutter. Skyll under kaldt vann og la det renne godt av. Tørk med tørkepapir. Visp sammen revet parmesan, zest, saften og eddik i en middels bolle. Rør inn oljen gradvis med en visp. Krydre dressingen med salt og pepper. Bland squash, quinoa, persille, valnøtter og basilikum i en stor bolle. Hell dressingen over og vend forsiktig slik at det blir jevnt dekket. Pynt med shavet parmesan.