Oransje kylling-spyd

Oransje kylling-spyd

Lær hvordan du lager saftige og smakfulle orange chicken kabobs. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp appelsinmarmelade
  • 2. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 3. 2 spiseskjeer rødvin
  • 4. 1 spiseskje olivenolje
  • 5. 1 spiseskje hakket frisk gressløk
  • 6. 1 spiseskje hakket frisk basilikum
  • 7. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 8. 1/4 teskje tørket salvie
  • 9. 1/8 teskje hvitløksalt
  • 10. 1/8 teskje kosher-salt
  • 11. 1 (170 gram) pakke ferske sopp, eller etter smak
  • 12. 1 paprika, hakket, eller etter smak
  • 13. 1/2 rødløk, hakket, eller etter smak
  • 14. 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalv, i terninger
  • 15. 1 kopp hakket fersk ananas, eller etter smak
  • 16. spyd

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen appelsinmarmelade, balsamicoeddik, rødvin, olivenolje, gressløk, basilikum, hvitløk, salvie, hvitløksalt og kosher-salt i en bolle til marinaden er jevn. Hell omtrent en fjerdedel av marinaden i en reseptfri plastpose; tilsett sopp, paprika og rødløk. Klem ut luften og lukk posen godt.
  2. 2Hell resten av marinaden i en separat reseptfri plastpose; tilsett kylling. Klem ut luften og lukk posen. La grønnsaker og kylling marinere i kjøleskapet i 2 til 8 timer.
  3. 3Ta grønnsaker og kylling ut av posene og kast marinaden. Tre grønnsaker, kylling og ananas på spyd.
  4. 4Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
  5. 5Grill kabobene til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 5 til 10 minutter per side.