
Oransje kylling-spyd
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle orange chicken kabobs. Perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp appelsinmarmelade
- 2. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 3. 2 spiseskjeer rødvin
- 4. 1 spiseskje olivenolje
- 5. 1 spiseskje hakket frisk gressløk
- 6. 1 spiseskje hakket frisk basilikum
- 7. 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 8. 1/4 teskje tørket salvie
- 9. 1/8 teskje hvitløksalt
- 10. 1/8 teskje kosher-salt
- 11. 1 (170 gram) pakke ferske sopp, eller etter smak
- 12. 1 paprika, hakket, eller etter smak
- 13. 1/2 rødløk, hakket, eller etter smak
- 14. 2 skinn- og benfrie kyllingbrysthalv, i terninger
- 15. 1 kopp hakket fersk ananas, eller etter smak
- 16. spyd
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen appelsinmarmelade, balsamicoeddik, rødvin, olivenolje, gressløk, basilikum, hvitløk, salvie, hvitløksalt og kosher-salt i en bolle til marinaden er jevn. Hell omtrent en fjerdedel av marinaden i en reseptfri plastpose; tilsett sopp, paprika og rødløk. Klem ut luften og lukk posen godt.
- 2Hell resten av marinaden i en separat reseptfri plastpose; tilsett kylling. Klem ut luften og lukk posen. La grønnsaker og kylling marinere i kjøleskapet i 2 til 8 timer.
- 3Ta grønnsaker og kylling ut av posene og kast marinaden. Tre grønnsaker, kylling og ananas på spyd.
- 4Forvarm en utendørsgrill til middels høy varme og pensle risten lett med olje.
- 5Grill kabobene til kyllingen ikke lenger er rosa i midten, ca. 5 til 10 minutter per side.





