Pizzabunn
Lær hvordan du lager en sprø og deilig pizza crust med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask og smakfull middag eller helgehelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje olivenolje, pluss litt til pensling
- 1 spiseskje maismel
- 1 kopp brunt riskremmel
- 1/2 kopp milletmel
- 1 teskje xanthan gum
- 1/2 teskje salt
- 2 teskjeer sukker
- 1 pakke hurtiggjær
- 3/4 kopp pluss 1 spiseskje varmt vann (40-46°C)
- Spesialutstyr: en 28-30 cm pizzapanne; en avstøtende slikkepott
Fremgangsmåte
- 1Lett oljen i en pizzapan og strø jevnt over med maisenna. Sett ovnristen i laveste posisjon og forvarm ovnen til 220°C (425°F). Bland melblanding, milletmel, xanthan gum, salt, sukker og gjær i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet. Tilsett vann og 1 teskje olje, og bland til det akkurat er kombinert, av og til skrapende ned langs sidene av bollen. Røren vil være tynn og mer som en røre enn en deig. Øk hastigheten til høy og pisk til glatt, ca. 2 minutter. Skje røren i midten av pannen og bruk en våt, avsatt spatel til å fordele den ut til kantene i et tynt lag. Dekk pannen løst med et oljet plastark (oljet side ned) og la den stå på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter. Stek pizzabunnen til den er gyllen, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og dekk bunnen med ønsket fyll. Stek til fyllet er gjennomvarmt, ca. 6 minutter (tiden kan variere avhengig av fyll). Overfør pizzaen på pannen til en rist for å avkjøle litt, ca. 3 minutter.
- 2Lett oljen i en pizzapan og strø jevnt over med maisenna. Sett ovnristen i laveste posisjon og forvarm ovnen til 220°C (425°F).
- 3Bland melblanding, milletmel, xanthan gum, salt, sukker og gjær i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet.
- 4Tilsett vann og 1 teskje olje, og bland til det akkurat er kombinert, av og til skrapende ned langs sidene av bollen. Røren vil være tynn og mer som en røre enn en deig.
- 5Øk hastigheten til høy og pisk til glatt, ca. 2 minutter.
- 6Skje røren i midten av pannen og bruk en våt, avsatt spatel til å fordele den ut til kantene i et tynt lag.
- 7Dekk pannen løst med et oljet plastark (oljet side ned) og la den stå på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 40 minutter.
- 8Stek pizzabunnen til den er gyllen, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen og dekk bunnen med ønsket fyll. Stek til fyllet er gjennomvarmt, ca. 6 minutter (tiden kan variere avhengig av fyll). Overfør pizzaen på pannen til en rist for å avkjøle litt, ca. 3 minutter.