Avokadosalat med paprika og tomater
Oppdag en frisk og smakfull avocado salat med paprika og tomater. Perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje ekstra jomfru olivenolje
- 2. Saften av 1/2 lime
- 3. 1 liten hvitløksfedd, finhakket
- 4. En klype cayennepepper
- 5. Grovt salt
- 6. 1 fast, moden avokado, delt i to og uten stein
- 7. 1/2 gul paprika, fjernet ribber og frø, i terninger
- 8. 6 cherrytomater, delt i to
- 9. 1 vårløk, trimmet og tynne skiver
- 10. 1 spiseskje hakkede ferske korianderblader, pluss hele blader til pynt
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, visp sammen olivenolje, limejuice, hvitløk og cayenne. Krydre med salt.
- 22. Skjær ut kjøttet fra avokadohalvdelene, og spar skallet. Hakk kjøttet og overfør det til en bolle. Tilsett paprika, tomater, vårløk og hakket koriander.
- 33. Drypp over dressingen og krydre med salt. Rør forsiktig for å blande. Skje blandingen i de reserverte avokadoskallene. Pynt med hele korianderblader og server umiddelbart.