
Oven-dryede tomater
Lær hvordan du lager smakfulle oven- tørkede tomater hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som snacks eller i retter. Enkel og rask prosess!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 255 minutter
Porsjoner: 10
forrett
Ingredienser
- Omtrent 12 mellomstore Roma-tomater (ca. 900 gram)
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss mer etter behov
- 1 teskje finhakkede ferske timianblader
- 6 hvitløksfedd, knust
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 teskje sukker
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 120°C.
- 2I en kjele med kokende vann, blansjer tomatene. Sil av vannet og avkjøl i isvann. Sil av vannet igjen. Skrell, fjern kjernen, del i kvarter og fjern frøene.
- 3Legg et bakepapir på en bakeplate og fordel tomatkvarterne med snittflaten ned. Drypp rikelig med olivenolje over. Strø over timian og hvitløk. I en liten bolle, bland salt, pepper og sukker, og strø jevnt over tomatene.
- 4Stek til tomatene begynner å krympe, ca. 1 time. Når tomatene er avkjølt nok til å håndteres, overfør dem til en beholder. Hell over olivenolje og dekk til. Oppbevar i kjøleskapet og bruk etter behov.
- 5For å forberede i forkant: Tomatene holder seg i 2 til 3 dager i kjøleskapet i en lukket beholder.