
Sour Cream Sjokoladekake
Lær hvordan du lager en deilig sitronkake med enkel oppskrift. Perfekt som dessert eller til kaffen. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 3/4 kopp usøtet kakaopulver (ikke Dutch-prosess)
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 3/4 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1 kopp rømme
- 1/3 kopp vann
- 2 teskjeer vanilje
- 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
- 1 1/3 kopper lett pakket brunt sukker
- 3 store egg
- 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, myknet
- 1 kopp kremost, pisket
- 4 unser usøtet sjokolade, smeltet og avkjølt
- 1 teskje vanilje
- 2 1/2 kopper melis
Fremgangsmåte
- 1Lag kakebunner: Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel to 23 cm runde kakeformer, og slå ut overflødig mel. Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en bolle. Visp sammen rømme, vann og vanilje i en liten bolle. I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Pisk inn egg, ett om gangen, og sørg for å blande godt etter hver tilsetting. Tilsett melblandingen i omganger, vekselvis med rømmeblandingen, begynn og avslutt med mel, og pisk til røren er godt blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte formene og jevn ut overflaten. Stek lagene midt i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kakebunnene avkjøle i formene på rist i 10 minutter før de tas ut av formene og avkjøles helt på rist. Kakebunnene kan lages én uke i forveien og fryses, godt innpakket i plastfolie. Tin lagene før du fortsetter med oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel to 23 cm runde kakeformer, og slå ut overflødig mel.
- 3Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en bolle.
- 4Visp sammen rømme, vann og vanilje i en liten bolle.
- 5I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Pisk inn egg, ett om gangen, og sørg for å blande godt etter hver tilsetting. Tilsett melblandingen i omganger, vekselvis med rømmeblandingen, begynn og avslutt med mel, og pisk til røren er godt blandet.
- 6Fordel røren jevnt i de forberedte formene og jevn ut overflaten. Stek lagene midt i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kakebunnene avkjøle i formene på rist i 10 minutter før de tas ut av formene og avkjøles helt på rist. Kakebunnene kan lages én uke i forveien og fryses, godt innpakket i plastfolie. Tin lagene før du fortsetter med oppskriften.
- 7Lag glasur: Visp smør og kremost sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig. Tilsett resten av ingrediensene og pisk til alt er godt blandet.
- 8Monter kaken: Plasser ett kakebunn på et stort fat og smør med ca. 3/4 kopp glasur. Legg på det resterende kakebunne og dekk toppen med resten av glasuren. Hvis du lager tipi-kaker til bursdag, stopp her og sett til side resten av glasuren. Hvis du lager en vanlig lagkake, smør toppen og sidene av kaken med resten av glasuren.