Hello Fresh Mobile Banner
Sour Cream Sjokoladekake

Sour Cream Sjokoladekake

Lær hvordan du lager en deilig sitronkake med enkel oppskrift. Perfekt som dessert eller til kaffen. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp usøtet kakaopulver (ikke Dutch-prosess)
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 3/4 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp rømme
  • 1/3 kopp vann
  • 2 teskjeer vanilje
  • 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1 1/3 kopper lett pakket brunt sukker
  • 3 store egg
  • 1 1/2 staver (3/4 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1 kopp kremost, pisket
  • 4 unser usøtet sjokolade, smeltet og avkjølt
  • 1 teskje vanilje
  • 2 1/2 kopper melis

Fremgangsmåte

  1. 1Lag kakebunner: Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel to 23 cm runde kakeformer, og slå ut overflødig mel. Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en bolle. Visp sammen rømme, vann og vanilje i en liten bolle. I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Pisk inn egg, ett om gangen, og sørg for å blande godt etter hver tilsetting. Tilsett melblandingen i omganger, vekselvis med rømmeblandingen, begynn og avslutt med mel, og pisk til røren er godt blandet. Fordel røren jevnt i de forberedte formene og jevn ut overflaten. Stek lagene midt i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kakebunnene avkjøle i formene på rist i 10 minutter før de tas ut av formene og avkjøles helt på rist. Kakebunnene kan lages én uke i forveien og fryses, godt innpakket i plastfolie. Tin lagene før du fortsetter med oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel to 23 cm runde kakeformer, og slå ut overflødig mel.
  3. 3Sikt sammen mel, kakaopulver, bakepulver, natron og salt i en bolle.
  4. 4Visp sammen rømme, vann og vanilje i en liten bolle.
  5. 5I en stor bolle, med en elektrisk mikser, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Pisk inn egg, ett om gangen, og sørg for å blande godt etter hver tilsetting. Tilsett melblandingen i omganger, vekselvis med rømmeblandingen, begynn og avslutt med mel, og pisk til røren er godt blandet.
  6. 6Fordel røren jevnt i de forberedte formene og jevn ut overflaten. Stek lagene midt i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kakebunnene avkjøle i formene på rist i 10 minutter før de tas ut av formene og avkjøles helt på rist. Kakebunnene kan lages én uke i forveien og fryses, godt innpakket i plastfolie. Tin lagene før du fortsetter med oppskriften.
  7. 7Lag glasur: Visp smør og kremost sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig. Tilsett resten av ingrediensene og pisk til alt er godt blandet.
  8. 8Monter kaken: Plasser ett kakebunn på et stort fat og smør med ca. 3/4 kopp glasur. Legg på det resterende kakebunne og dekk toppen med resten av glasuren. Hvis du lager tipi-kaker til bursdag, stopp her og sett til side resten av glasuren. Hvis du lager en vanlig lagkake, smør toppen og sidene av kaken med resten av glasuren.