
Sjokoladeis
Lær hvordan du lager hjemmelaget sjokoladisenkrem med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens varme dager eller som en søt dessert hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 7 unser mørk sjokolade (70 % til 75 % kakao), finhakket
- 2. 2 kopper pluss 2 spiseskjeer helmelk
- 3. 1/3 kopp usøtet kakaopulver
- 4. 6 store eggeplommer
- 5. 13 spiseskjeer sukker, delt
- 6. 1/4 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Plasser sjokoladen i en middels stor metallskål. Sett skålen over en kjele med nesten kokende vann. Rør i sjokoladen til den er smeltet og glatt. Sett den smeltede sjokoladen til side og la den avkjøle litt. Visp melk og kakaopulver i en middels tykk kjele over middels varme til blandingen begynner å koke; sett til side. Bruk en elektrisk mikser og pisk eggeplommer og 7 spiseskjeer sukker i en annen middels bolle til det dannes veldig tykke bånd, ca. 2 minutter. Mens du visper kontinuerlig, gradvis tilsett den varme melken med sjokoladen i eggeplommeblandingen. Hell blandingen tilbake i kjelen. Tilsett den smeltede sjokoladen og visp for å blande. Rør over lav varme til det er litt tykkere, og et hurtigtermometer viser 175°, ca. 5 minutter. Overfør sjokoladepuddingen til en stor bolle og sett den over en annen stor bolle med isvann. Rør til sjokoladepuddingen er avkjølt. Kok opp de resterende 6 spiseskjeene sukker og 2 spiseskjeer vann i en liten tykk, dyp kjele over middels høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. La det koke, av og til sirkulere kjelen og børste sidene med en våt kakepensel (ikke rør), til en mørk ravfarge dannes, ca. 5 minutter. Gradvis visp inn fløten (blandingen vil boble kraftig). Visp karamellen inn i sjokoladepuddingen. Sil over i en stor beholder; dekk til og sett i kjøleskapet i 2 dager. Kjør puddingen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør til en annen beholder og frys i 3 dager før servering. FORHÅNDSVISNING: Isen kan lages 3 dager i forveien. Oppbevares frossen.