Hello Fresh Mobile Banner
Fabelaktig focacciabrød

Fabelaktig focacciabrød

Lær hvordan du lager deilig focaccia brød hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør eller som en del av en lunsj. Enkel å lage og utrolig smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 teskje honning
  • 2. 1 (0,25 unser) pakke tørrgjær
  • 3. 2/3 kopp varmt vann (45°C)
  • 4. 2 kopper hvetemel
  • 5. 1/2 teskje salt
  • 6. 4 spiseskjeer olivenolje, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle, løs opp honning og gjær i varmt vann. La stå til det er kremete, ca. 10 minutter.
  2. 22. Tilsett 1 kopp mel, salt og 3 spiseskjeer olivenolje i gjærblandingen. Rør til det er godt blandet, og arbeid deretter inn den siste koppen mel. Elt deigen til den er glatt, elastisk og myk, ca. 7 minutter. Tilsett bare nok mel til at deigen ikke blir klissete. Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den slik at den blir dekket av olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.
  3. 33. Slå ned deigen og legg den ut på en lett melet overflate. Kjevle ut deigen til en rektangel, ca. 1/2 tomme tykk. Legg den i en smurt 23x33 cm stor form eller bakeplate. Dekk til og la heve til den har doblet i størrelse, ca. 40 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 200 grader C.
  4. 44. Prikk deigen med fingrene og drypp 1 spiseskje olivenolje over. Stek ved 200 grader C i 15 minutter.