
Kylling med ris og saus
Lær hvordan du lager saftig kylling med ris og smakfull saus. En enkel oppskrift som passer for hele familien, klar på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper langkornet hvit ris
- 2. 4 kopper vann
- 3. 4 benfrie, skinnløse kyllingbryst
- 4. 3 spiseskjeer smør
- 5. 1 kopp hvetemel
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1/4 teskje malt svart pepper
- 8. 1/4 teskje malt paprika
- 9. 1/4 teskje tørket timian
- 10. 3/4 kopp kaldt vann
- 11. 1/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Legg ris i en kjele med 4 kopper vann. Kok opp, reduser deretter varmen til lav, dekk til og la småkoke i 20 minutter eller til risen er mør. Mens risen koker, forbered kyllingen.
- 22. I en middels stor bolle, rør sammen mel, 1/2 teskje salt, pepper, paprika og timian. Bruk en finger til å male timianen til pulver i håndflaten før du tilsetter den. Vend kyllingbrystene i melblandingen. Sett til side 2 spiseskjeer av melblandingen til sausen.
- 33. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Legg kyllingen i pannen, og stek i omtrent 10 minutter på hver side, til kyllingen er gyllenbrun og saften renner ut. Ta kyllingen ut av pannen, og la den ligge igjen dråper og sprø biter i pannen.
- 44. Visp sammen 3/4 kopp vann, 2 spiseskjeer av melblandingen og 1/4 teskje salt. Hell det i pannen, og skrap opp de brune bitene fra bunnen. La det koke over middels varme, mens du rører konstant, til sausen er tykk og boblende. Tilsett mer vann, én spiseskje av gangen, hvis sausen blir for tykk. Server kyllingen sammen med ris og saus på toppen.