
Meksikansk ris
Lær hvordan du lager mexicansk ris hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til dine mexicanske retter og lett å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund magert kjøttdeig av storfe
- 2. 1 løk, hakket
- 3. 1 grønn paprika, hakket
- 4. 1 (14 unser) boks storfebuljong
- 5. 2 kopper ferske maiskjerner
- 6. 1 (10 unser) boks hakkede tomater med grønne chilipepper
- 7. 1 (15 unser) boks tomatsaus
- 8. 1/2 kopp salsa
- 9. 1/2 teskje chilipulver
- 10. 1/2 teskje paprika
- 11. 1/2 teskje hvitløkspulver
- 12. 1/2 teskje salt
- 13. 1/2 teskje malt svart pepper
- 14. 1 teskje finhakket koriander
- 15. 1 1/2 kopper ukokt hvit ris
- 16. 1 kopp revet cheddarost
Fremgangsmåte
- 11. Brun kjøttdeigen i en middels stor kjele over middels varme. Sil av eventuelt fett. Tilsett løk og grønn paprika. Kok til løken er myk.
- 22. Rør inn storfefond, mais, tomater med grønne chilipepper og tomatsaus. Tilsett salsa, chilipulver, paprika, hvitløkspulver, salt, pepper og koriander. Bland godt. Kok opp og rør inn ris.
- 33. Dekk til og kok til risen er ferdig, ca. 25 minutter.
- 44. Strø revet cheddarost over retten og fortsett å koke i 10 minutter, eller til osten er smeltet.