
Linguine med sjømat
oppskrift på linguine ai frutti di mare, en deilig sjømatrett med ferske skalldyr og pasta. perfekt for sommermåltidet!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 2 fedd hvitløk, skivet
- 3. Rød pepperflak
- 4. 1/2 kopp tørr hvitvin
- 5. 12 Manila- eller littleneckmuslinger
- 6. 280 gram linguine
- 7. 3/4 kopp tomatsaus
- 8. 12 svarte blåskjell
- 9. 8 reker, skrellet (halen intakt) og renset
- 10. 4 sjøscallops, delt i fire
- 11. 140 gram calamari, skåret i tynne ringer
- 12. 1/4 kopp fersk flatbladpersille, grovhakket
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp vann i en stor kjele. Varm opp olje i en stor sautépanne over middels varme. Kok hvitløk til den begynner å sizzle. Tilsett rød pepperflak etter smak; kok i 1 minutt. Tilsett vin og blåskjell; dekk til. Øk varmen til middels-høy; kok i 5 minutter. Legg linguine i det kokende vannet. Kok til al dente. Fjern lokket fra sautepannen; la det småkoke i 1 minutt til. Tilsett tomatsaus. Krydre med salt og pepper. Tilsett resten av sjømatene. Kok under omrøring til blåskjell og muslinger åpner seg, ca. 3 minutter. Vend inn linguine. Tilsett persille; vend forsiktig. Fordel i 4 boller.
- 22. Kok opp vann i en stor kjele. Varm opp olje i en stor sautépanne over middels varme. Kok hvitløk til den begynner å sizzle. Tilsett rød pepperflak etter smak; kok i 1 minutt. Tilsett vin og blåskjell; dekk til. Øk varmen til middels-høy; kok i 5 minutter. Legg linguine i det kokende vannet. Kok til al dente. Fjern lokket fra sautepannen; la det småkoke i 1 minutt til. Tilsett tomatsaus. Krydre med salt og pepper. Tilsett resten av sjømatene. Kok under omrøring til blåskjell og muslinger åpner seg, ca. 3 minutter. Vend inn linguine. Tilsett persille; vend forsiktig. Fordel i 4 boller.