Hello Fresh Mobile Banner
Karamelliserte epler med tørkede kirsebær over iskrem

Karamelliserte epler med tørkede kirsebær over iskrem

Oppdag hvordan du lager karamelliserte epler med tørkede tranebær over en kremet iskrem. En perfekt dessert for høstsesongen med balansert sødme og fruktige smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 epler (ca. 340 g totalt), skrelt, kjernet og delt i 1/4-tommers brede båter
  • 1/4 kopp tørkede sure kirsebær eller tranebær
  • 2/3 kopp sukker
  • 1/8 teskje salt
  • 1 1/2 teskje fersk sitronsaft, eller etter smak
  • 1/2 kopp kremfløte
  • Tilbehør: vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 1Varm smøret i en tung stekepanne på 12 tommer over moderat høy varme til skummet legger seg, deretter sautér epler og tørkede kirsebær, rør og vend av og til, til eplene akkurat begynner å bli brune, 2 til 3 minutter. Tilsett sukker, salt og 1/2 teskje sitronsaft. Øk varmen til høy og kok, rør om, til saftene er dyp gullfargede, omtrent 5 minutter. Tilsett fløte og kok opp, rør om, i 1 minutt. Fjern fra varmen og avkjøl til romtemperatur, ca. 15 minutter. Rør inn resten av sitronsaften, eller etter smak. Server varm eller lun over iskrem.