Oransjevín

Oransjevín

opdag alt du trenger å vite om orange wine, en spennende type vin laget av hvitvinsdruer med en dyp oransje farge. perfekt for vinelskere og matparinger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
drikke

Ingredienser

  • 1. 2 pund (omtrent 4) appelsiner, hver delt i 16 biter
  • To 750 ml flasker tørr hvitvin
  • 1 kopp sukker
  • 1/4 kopp Cognac
  • Pynt: lange strimler av appelsinskall fjernet med en grønnsaksskreller

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland appelsinene og vinen, og la blandingen stå i kjøleskapet, dekket tett med plastfolie, i 5 dager. Kast appelsinene, tilsett sukker og Cognac, og rør i blandingen til sukkeret er oppløst. Sil blandingen gjennom en sikt dekket med et dobbelt lag skyllet og presset osteklede over i en bolle, og hell vinen på dekorative flasker med korker. Sett en stripe av appelsinskallet inn i hver flaske, og la vinen stå i kjøleskapet, korket, i én uke. Vinen holder seg, avkjølt, i 3 måneder.