Honningnøttkaker

Honningnøttkaker

oppskrift på honey nut squares – deilige, søte og sprø kaker som er perfekte som snacks eller dessert. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1/2 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje salt
  • 1 stang (1/2 kopp) kaldt usaltet smør, skåret i biter
  • 1 stort egg, lett pisket
  • 1/3 kopp pluss 1 spiseskje mild honning
  • 1/4 kopp lettbrunt sukker, pakket
  • 1/8 teskje salt
  • 3 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i biter
  • 1 spiseskje kremfløte
  • 1/2 kopp hele mandler med skinn (ca. 85 g), ristet
  • 3/4 kopp hasselnøtter (ca. 115 g), ristet og eventuelle løse skinn børstes av med et kjøkkenhåndkle
  • 1/4 kopp pinjekjerner (ca. 45 g), lett ristet
  • Spesialutstyr: en kjevle eller deigskrape

Fremgangsmåte

  1. 1Lag bunnen: Smør en 23 cm kvadratisk metallform (2 tommer dyp) og legg i to kryssede ark aluminiumsfolie, med 5 cm overlapp på alle sider. Smør folien. Bland sammen mel, sukker, bakepulver, salt og smør med fingertuppene eller en paiblander (eller puls i en food processor) til det meste av blandingen ligner grovt mel med små (nesten erte-store) smørklumper. Tilsett egg og rør med en gaffel (eller puls) til en smuldrete deig dannes. Vend deigen ut på en arbeidsflate og del den i 4 deler. Med helen av hånden, smør hver del én eller to ganger i en fremovergående bevegelse for å hjelpe med å fordele fettet. Samle deigen med en skrape. Forvarm ovnen til 190°C. Trykk deigen jevnt utover bunnen (men ikke opp langs kantene) av formen og stek midt i ovnen til kantene er gylne og begynner å trekke seg bort fra sidene av formen, ca. 15–20 minutter. Avkjøl i formen på en rist.
  2. 2Smør en 23 cm kvadratisk metallform (2 tommer dyp) og legg i to kryssede ark aluminiumsfolie, med 5 cm overlapp på alle sider. Smør folien.
  3. 3Bland sammen mel, sukker, bakepulver, salt og smør med fingertuppene eller en paiblander (eller puls i en food processor) til det meste av blandingen ligner grovt mel med små (nesten erte-store) smørklumper.
  4. 4Vend deigen ut på en arbeidsflate og del den i 4 deler. Med helen av hånden, smør hver del én eller to ganger i en fremovergående bevegelse for å hjelpe med å fordele fettet. Samle deigen med en skrape.
  5. 5Forvarm ovnen til 190°C.
  6. 6Trykk deigen jevnt utover bunnen (men ikke opp langs kantene) av formen og stek midt i ovnen til kantene er gylne og begynner å trekke seg bort fra sidene av formen, ca. 15–20 minutter. Avkjøl i formen på en rist.
  7. 7Lag fyllet: Kok opp honning, brunt sukker og salt i en tykk 2-liters kjele over moderat varme, mens du rører til sukkeret er oppløst. La det koke uten å røre i 2 minutter. Tilsett smør og fløte og kok opp, mens du rører, i 1 minutt. Ta av varmen og rør inn alle nøttene til de er helt dekket. Hell nøtteblandingen over paibunnen, jevnt fordelt, og stek midt i ovnen til fyllet er karamellisert og bobler, ca. 12–15 minutter. Avkjøl helt i formen på en rist. Løft ut desserten ved hjelp av aluminiumsfolieoverhenget og skjær i 25 firkanter.
  8. 8Kok opp honning, brunt sukker og salt i en tykk 2-liters kjele over moderat varme, mens du rører til sukkeret er oppløst. La det koke uten å røre i 2 minutter. Tilsett smør og fløte og kok opp, mens du rører, i 1 minutt. Ta av varmen og rør inn alle nøttene til de er helt dekket.
  9. 9Hell nøttefyllet over paideigen, jevnt fordelt, og stek midt i ovnen til fyllet er karamellisert og bobler, ca. 12–15 minutter. Avkjøl helt i formen på en rist. Løft ut desserten ved hjelp av aluminiumsfolieoverhenget og skjær i 25 firkanter.