
Myk vanilje-nougat
oppskriften på soft vanilla nougat er perfekt for en søt og kremet dessert. enkel å lage, med få ingredienser, og ideell for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 3 kopper / 355 g isbiter
- 2. 3 eggehviter
- 3. 1 kopp / 200 g sukker
- 4. 1/2 kopp / 120 ml mais sirup
- 5. 1/4 kopp / 60 ml vann
- 6. 2 vaniljestenger, skrapet ut og frøet eller 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 7. 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Legg isen i en middels stor bolle og sett til side.
- 22. Ha eggehvitene i bollen på en elektrisk mikser utstyrt med vispvedlegg, og sett til side.
- 33. Rør sammen sukker, maisirup og vann i en middels stor kjele. Kok opp over middels varme og la det småkoke uten å røre til blandingen når 114°C på et sukkermåler, omtrent 6 minutter.
- 44. Begynn å vispe eggehvitene på lav hastighet i omtrent 1 minutt, bare til de er litt skummende. Fortsett å koke sukkersirupen til den når 118°C. (Hvis temperaturen går høyere, avkjøl sirupen raskt ved å sette kjelen i en bolle med is.) Hell en liten mengde av sirupen i eggehvitene, og sikte mot plassen mellom kanten på bollen og vispvedlegget. Fortsett å vispe mens du sakte heller resten av den varme sukkersirupen. Øk mikserens hastighet til middels og pisk til nougaten har blitt til en full, skummende skum, omtrent 2 minutter.
- 55. Tilsett vaniljefrø og salt i nougaten. Fortsett å vispe til den danner stive topper, omtrent 3 minutter til. La den avkjøle i bollen. Når den er romtemperert, er den klar til bruk i produksjon av sjokoladebarer.