Sjokoladebombe

Sjokoladebombe

Lær hvordan du lager en uimotståelig chocolate bomb. En enkel oppskrift på en søt og fyldig dessert som imponerer alle.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 ss kaldt vann
  • 1 ts nøytral gelatin
  • 2 ss kokende vann
  • 1/2 kopp usøtet kakaopulver (anbefalt: Ghirardelli)
  • 1/8 ts salt
  • 1 kopp kremfløte
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 kopp honning

Fremgangsmåte

  1. 1Krem:
  2. 21 (340 gram) pakke sjokoladeknapper, (2 kopper) mørk, semisøt eller mini-semisøt sjokoladeknapper
  3. 32 spiseskjeer pluss 2 teskjeer fettstoff (ikke bruk smør, margarin, spred eller olje)
  4. 4Valgfrie toppings: pisket krem lett søtet med honning og et lett dryss usøtet kakaopulver, til pynt
  5. 5Sett en middels stor blandebolle i kjøleskapet for avkjøling. I mellomtiden, hell kaldt vann i en liten bolle, strø gelatin over og la det stå i 1 minutt. Tilsett kokende vann og rør til gelatin er oppløst. Sett til side.
  6. 6I den avkjølte bollen, bland sammen kakaopulver, salt, piskekrem og vanilje til det er omtrent blandet. Med en elektrisk mikser på middels hastighet, pisk kremen til den blir stiv. Ikke overpisk, ellers vil du ende opp med sjokoladesmør. Rør inn gelatinblandingen akkurat til den er jevnt fordelt.
  7. 7Fyll sjokolademoussen i dekorative former, dessertskåler eller martiniglass. Sett formene i kjøleskapet i 1 til 2 timer.
  8. 8Dekk et stekebrett med bakepapir. Plasser sjokoladeknapper og fettstoff i en middels varmebestandig bolle. I en separat stor varmebestandig bolle, tilsett veldig varmt vann (ca. 37-43°C) til en dybde på 2,5 cm. Plasser forsiktig bollen med sjokolade i vannbollen. Vannet skal komme omtrent halvveis opp på siden av sjokoladebollen. Rør kontinuerlig med en tørr gummiskrape til sjokoladen og fettstoffet er smeltet og blandingen er glatt. Pass på at vann ikke kommer i bollen med sjokoladen. (Hvis vannet kjøles ned, bytt det ut med veldig varmt vann som angitt ovenfor; vanntemperaturen er viktig for suksess). Ta sjokoladebollen ut av vannbollen. Ta ut fyllet fra formene og legg det på det bakepapirkledde stekebrettet. Hell sjokoladeblandingen over fyllet, og fjern overflødig sjokolade rundt fyllet. Sett de dekkede bombene i kjøleskapet i 1 til 2 timer før servering. Pynt etter ønske.